SON DAKİKA
Hava Durumu

"Evliya Çelebi'nin İzinde: Bosna Hersek'te Osmanlı Eserleri Projesi" Saraybosna'da tanıtıldı

17. yüzyılın en büyük gezginlerinden Evliya Çelebi’nin adının verildiği proje ile Bosna Hersek’teki Osmanlı eserleri tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Evliya Çelebi'nin İzinde: Bosna Hersek'te Osmanlı Eserleri Projesi" Saraybosna'da tanıtıldı

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) Balkan Araştırmaları Merkezi ile Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Bölümü ortaklığında yürütülen “Evliya Çelebi'nin İzinde: Bosna Hersek'te Osmanlı Eserleri Projesi” tanıtıldı.

Programa, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran ve Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin katıldı. Ayrıca İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Prof. Mahmud Erol Kılıç ve IUS Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yıldırım da tanıtım etkinliğinde yer aldı.

Projeyle birlikte Bosna Hersek’teki Osmanlı dönemi yapılarının turizme kazandırılması, Bosna Hersek’in Türk turistler için bir güzergâh haline gelerek turizm sektörüne ve ekonomiye katkı sağlaması hedefleniyor.

Projeyle ilgili detayların bulunduğu www.evliyaninizindebosna.com sitesinde ayrıca Osmanlı dönemi ve sonrasına dair eserler ve Bosna Hersek'in doğal güzelliklerine dair bilgilere de ulaşılabiliyor.

Projenin diğer destekçileri arasında Bosna Hersek İslam Birliği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV) bulunuyor.

EVLİYA ÇELEBİ

Evliya Çelebi, 17. yüzyılın önde gelen yazarlarından ve en büyük gezginlerindendir. Neredeyse ömrünün yarısını dünyayı gezerek geçiren Çelebi, gördüklerini ve şahit olduklarını “Seyahatname” adlı on ciltlik eserinde toplamıştır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.