SON DAKİKA
Hava Durumu

Elon Musk, Twitter'ı WeChat'e mi dönüştürmek istiyor?

Elon Musk, Twitter’ın ismini ve logosunu değiştirdi. Elon Musk'ın yeni nesil X uygulaması ile Çin'in dijital gözü olarak bilinen Wechat uygulaması arasındaki paralellik dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2023 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2023 02:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Elon Musk, Twitter'ı WeChat'e mi dönüştürmek istiyor?

Çin'in teknoloji devi Tencent tarafından işletilen ve hükumetin "dijital gözü" olarak bilinen WeChat, bir milyardan fazla kullanıcısıyla dünyanın en çok kullanılan uygulaması olarak biliniyor. 

Uygulama, Çin haricinde sadece Moğolistan'da bulunuyor. Çin yönetimi, WeChat aracılığıyla uygulamayı hükumet için fiili bir gözetleme aracına dönüştürerek muazzam miktarda veriye erişim sağlıyor. Ayrıca WeChat, kullanıcılarının kişisel bilgilerini isteği şekilde kullanabiliyor.

Resim

ELON MUSK NE İSTİYOR?

Elon Musk, ise Çin'deki bu "Dijital Göz" sisteminin diğer dünya ülkelerinde de yayılmasını istediğini uzun zamandır dile getiriyordu. Musk sahip olduğu Twitter platformunun, adını değiştirerek WeChat benzeri bir uygulamaya dönüştüreceğini açıkladı. Nisan 2023'te şirketin adını "X Corp" olarak değiştiren Musk, Twitter'ın, WeChat gibi dijital kontrol mekanizması ve finansal hizmet sunan çok yönlü bir uygulama olarak tasarlanacağını kaydetti. Musk bu kapsamında Twitter'ın adını "X" olarak değiştirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.