SON DAKİKA
Hava Durumu

Death from Above oyununa Kırım Tatarca dil seçeneği eklendi

Ukraynalı bir insansız hava aracı operatörünü konu alan Death from Above (Yukarıdan Gelen Ölüm) oyununa Kırım Tatar dili eklendi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2023 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2023 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Death from Above oyununa Kırım Tatarca dil seçeneği eklendi

Lesser Evil Games'in geliştirdiği Ukraynalı bir insansız hava aracı operatörünü konu alan Death from Above (Yukarıdan Gelen Ölüm) oyununa Kırım Tatar dili seçeneği eklendi. Şirketten yapılan açıklamada, menüler ve altyazılar da dahil olmak üzere tüm oyun metinlerinin ana dili Kırım Tatarca olan kişiler tarafından tercüme edildiği aktarıldı.

Oyundaki yeni geliştirmeyi yorumlayan Lesser Evil CEO'su Hendrik Lesser, “Kırım halkı dokuz yıldır Rus işgali altında yaşıyor. Dilin ve kültürün yok edilmesi şiddete dayalı emperyalizmin temel özellikleridir. Bu yüzden uzun zamandır Yukarıdan Gelen Ölüm'ü Kırım'ın yerli halkının ana diline çevirmek istiyorduk" açıklamasında bulundu.

Oyunun ücretsiz olan yeni güncellemesine Kırım Tatar dili dışında yeni içerikler de eklendi. Bunlar arasında Kırım Tatar sembollerin yer aldığı yeni İHA kaplamaları ve İHA operatörü kıyafetleri yer alıyor.

DEATH FROM ABOVE (YUKARIDAN GELEN ÖLÜM)

Yukarıdan Gelen Ölüm, olayları Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sırasında gerçekleşen bir insansız hava aracını kontrol etmeye yönelik bir arcade simülatörüdür. Oyun, işgalcilerle savaşan, değerli ekipman toplayan ve savaştan zarar görmüş iletişim hatlarını eski haline getiren Ukraynalı bir askeri insansız hava aracı operatörü olarak oynanıyor. Oyun satışlarından elde edilen net kârın yüzde 30'u, Ukrayna ordusuna destek veren iki Ukraynalı hayır kurumuna bağışlanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.