SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Beyaz Saray'a gidiyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün ABD Başkanı Joe Biden ile ortak silah ve hava savunma sistemlerinin üretimini görüşmek üzere bir araya gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2023 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2023 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Beyaz Saray'a gidiyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmek üzere ülkeyi ziyaret edecek. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın çalışma ziyaretinde bir dizi müzakerede bulunacağı kaydedildi.

SİLAH VE HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİNİN ORTAK ÜRETİMİ

Görüşmenin Washington'da yapılacağı vurgulanan açıklamada, "Görüşülecek temel konular arasında, özellikle silah ve hava savunma sistemlerinin üretimine ilişkin ortak projeler aracılığıyla Ukrayna ile ABD arasında daha fazla savunma işbirliğinin yanı sıra önümüzdeki yıl ülkelerimiz arasındaki çabaların koordinasyonu yer alacak" bilgisi verildi.

ABD'NİN UKRAYNA'YA DESTEĞİ 

Beyaz Saray ise Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ı 12 Aralık 2023 tarihinde "ABD'nin Rusya'nın acımasız işgaline karşı kendilerini savunan Ukrayna halkını destekleme konusundaki sarsılmaz kararlılığının altını çizmek" vurgusuyla ülkeye davet etmişti. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Rusya, Ukrayna'ya yönelik füze ve insansız hava aracı saldırılarını artırırken, liderler Ukrayna'nın acil ihtiyaçlarını ve bu kritik anda ABD'nin sürekli desteğinin hayati önemini tartışacak" ifadesi yer almıştı. 

ABD Kongresi geçen hafta Biden yönetiminin Ukrayna'ya yönelik desteğine devam etmek için sunduğu fon tartışmalarına neden olmuş, bütçenin ay sonunda tükeneceğini belirtmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.