SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Büyükelçi Bodnar iftarda buluştu

Türkiye Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün verdiği Geleneksel Büyükelçiler İftarı programında Ukrayna'daki Rus saldırılarına dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2023 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2023 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Büyükelçi Bodnar iftarda buluştu

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK (Adalet ve Kalkınma) Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Türkiye'nin büyükelçileriyle bir araya geldi.Cumhurbaşkanı Erdoğan "Geleneksel Büyükelçiler İftarı" programında 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremleriyle ilgili konuştu. Erdoğan birçok ülkenin deprem dolasıyla yardıma koştuğunu vurguladı.

ERDOĞAN UKRAYNA'DAKİ RUS SALDIRILARINA DEĞİNDİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Şubat 2022'de Ukrayna'da başlayan Rus saldırılarına da değindi. 

Erdoğan, "Nerede bir yangın varsa söndürmenin, nerede bir insani dram varsa durdurmanın, nerede bir kriz varsa çözüm bulmanın peşindeyiz" diyerek Ukrayna'daki saldırılara dikkat çekti. Cumhurbaşkanı, "Özellikle Ukrayna Savaşı'ndaki tutumumuz, kolaylaştırıcı ve arabulucu rolümüz bunun en son örneğidir. Türkiye, ilk günden itibaren yangına körükle gitmenin değil, iki komşusu arasındaki krize çözüm üretmenin derdinde olmuştur" ifadelerini kullandı.

"TAHIL KORİDORU ANLAŞMASIYLA KÜRESEL GIDA KRİZİNİN ÖNÜNE GEÇTİK"

Ayrıca BM çatısı altında Türkiye'nin çabalarıyla yürütülen Karadeniz Tahıl Anlaşmasında Ukrayna tahıllarının sorunsuz ihracatının yapıldığını dile getiren Erdoğan, "Karadeniz tahıl girişimi, savaş şartlarına rağmen müzakere ve uzlaşı ortamının mümkün olduğunu göstermiştir. Muhataplarımızın da destekleriyle elde ettiğimiz bu diplomatik başarıyla küresel gıda krizinin önüne geçtik" dedi. 

Türkiye, 2022 yılında Rus esareti altında kalan Ukraynalı askerlerle Rus askerlerinin esir takasına yardımcı olmuştu. Erdoğan bununla ilgili olarak, "Esir takaslarıyla pek çok aileyi buluşturmanın, sevdikleriyle yeniden kucaklaştırmanın mutluluğunu yaşadık. Savaşın başından bu yana, Sayın Zelenskıy ve Sayın Putin'le irtibat hâlindeyim. Hemen hemen her hafta her ikisiyle de görüşüyorum" vurgusu yaptı.

BÜYÜKELÇİ BODNAR'DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine iftar programına katılan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar sosyal medya hesabından Erdoğan'a teşekkür etti. Büyükelçi Bodnar, "Deprem felaketinin yarattığı sonuçlar ve yoğun gündeme rağmen zaman ayırıp iftara davet ettiğiniz için müteşekkirim" ifadelerini paylaştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.