SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tahıl koridoru açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Rusya tarafından sona erdirilen Tahıl Koridoru Anlaşması hakkında konuştu. Erdoğan, bu hususta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşüleceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2023 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2023 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tahıl koridoru açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 günlük körfez ülkeleri turuna çıktı. Erdoğan, ilk durağı olan Suudi Arabistan'a hareketi öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Gündemdeki Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Diplomatik gayretlerimizi yoğunlaştırdık. Bugün yapılan açıklamaya rağmen, Rusya Devlet Başkanı Putin'in bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum. Kendisi ile ağustos ayında ülkemizde bir araya geldiğimizde tüm bu hususları görüşme fırsatını da bulacağız. Seyahatten döner dönmez görüşmelerimizi yapacağız. İstanbul'da tahıl koridoru lie ilgili çalışmaları yürüten heyet var. Dışişleri Bakanım (Hakan Fidan) muhatabı ile görüşme yapacak. Bu görüşmeyle birlikte temenni ediyorum ki, süratle bir mesafe alırız ve aralık vermeden yolumuza devam ederiz. Belki bu arada ağustosu beklemeden Sayın Putin ile de bir telefon görüşmesiyle adımlarımızı atarız"

RUSYA, TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI'NI UYGULAMIYOR!

Kremlin Sarayı Sözcüsü Dmitri Peskov, bugün süresini biten Rusya’nın Tahıl Koridoru Anlaşması'nı fiilen sona erdiğini açıkladı. Peskov, bugün yaptığı açıklamada, Rusya’nın "taleplerinin yerine getirilmediğini" bahane ederek Tahıl Koridoru Anlaşması'na devam etmeyeceklerini dile getirdi. Kremlin Sözcüsü, "Burada nihai bir karar öngörmek zor ancak fiili olarak yaklaşırsak bu anlaşmanın devam etme şansı yok. Rusya Federasyonu'nu ilgilendiren ikinci kısım yerine getirilmedi” dedi. Sözcü Peskov, sözlerinin devamında, “Dolayısıyla elimizdekilere bakarsanız perspektif yok. Uzatmak için de bir sebep yok” ifadelerini kullandı.

"TAHIL ANLAŞMASI FİİLEN SONA ERDİ ŞARTLARIMIZ SAĞLANIRSA GERİ DÖNERİZ”

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, “Tahıl anlaşması fiilen sona erdi şartlarımız sağlanırsa geri döneriz” ifadeleri ile Rusya'nın anlaşmayı uygulamaya devam etmeyeceğini bildirdi. Peskov, adı geçen yükümlülükler yerine getirildiğinde güya Rusya'nın derhal anlaşmaya döneceğini ileri sürdü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.