SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Kenya heyetini ağırladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kenya'nın Sıaya Bölge Valisi ve beraberindeki heyeti, Beştepe'de ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2023 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2023 23:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Kenya heyetini ağırladı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kenya Sıaya Bölge Valisi James Aggrey Bob Orengo'yu ve beraberindeki heyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı.

Yalçın Topçu, görüşme kapsamında yaptığı konuşmada, Türkiye'deki iş insanları ve insani yardım kuruluşlarının Kenya ile ilişkileri geliştirmesi için gerekli çalışmaların süreceğini kaydetti. Topçu, Orengo'yu ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

AZERBAYCAN BÜYÜKELÇİLİĞİNE SALDIRIYI KINADI

Görüşmede yaptığı konuşmada Topçu, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan menfur saldırıyı yapanı ve yaptıranları lanetlediğini ifade etti.

Saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, Azerbaycan milletine başsağlığı dileklerinde bulunan Topçu, "Büyük Atatürk'ün sözleriyle ifade edelim ki 'Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir' çünkü umum milli lider Haydar Aliyev'in dediği gibi, 'Biz bir millet, iki devletiz' Ankara Bakü, Bakü Ankara'dır" ifadelerini kullandı.

"DOST VE KARDEŞ ÜLKE KENYA'NIN REFAH VE İSTİKRARINI..."

Kenya heyetine hitap eden Topçu, "Türkiye’nin Nairobi de ki Büyükelçiliği 1968 yılında faaliyete geçmiş, Doğu Afrika ülkeleri içinde 3. büyük ekonomik güce sahip olan Kenya ile Türkiye ilişkileri de dostluk ve kazan kazan temelleri üzerine kurulmuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, 'Dost ülke Kenya'nın refah ve istikrarını, Türkiye'nin refah ve istikrarından ayrı görmüyoruz' demişti." açıklamasını yaptı.

Öte yandan, Kenya Sıaya Bölge Valisi Orengo, heyet adına yaptığı konuşmada Türkiye'nin tecrübelerini ülkelerinde ve bölgelerinde görmek istediklerini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.