SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin savaş gemileri Rusya'ya gidip gelmiş!

Birleşik Krallık Donanması, iki Çin savaş gemisinin ülkenin karasularından geçerek, son üç hafta içinde iki kez Rusya'ya gidip geldiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2024 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2024 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin savaş gemileri Rusya'ya gidip gelmiş!

Çin savaş gemileri, son üç hafta içerisinde iki kez Birleşik Krallık karasularından geçerek Rusya'ya gidip geldi.

Kraliyet Donanmasından konuya ilişkin olarak 10 Ağustos 2024 tarihinde yapılan açıklamada, iki Çin savaş gemisinin Rusya'ya doğru gidip geldiği ve söz konusu gemilerin yakından takip edildiği aktarıldı.

Çin Donanmasına ait gemilerin en son 2019 yılında Birleşik Krallık karasularında görüldüğü kaydedilirken, hareketleri Birleşik Krallık'ın HMS Richmond gemisi tarafından izlenen Çin'e ait 7 bin 500 tonluk muhrip sınıfı Jiaozuo ve 23 tonluk tedarik gemisi Honghu isimli deniz araçlarının, Kuzey Denizi ve Manş Denizi'nden geçerken Birleşik Krallık'ı da geçtiği açıkladı.

HMS Richmond fırkateynin komutanı Richard Kemp, konuya ilişkin olarak "Kraliyet Donanması görünür ve ısrarlı bir varlık göstererek NATO ittifakına ve ulusal çıkarlarımız için hayati önem taşıyan deniz güvenliğinin sürdürülmesine olan bağlılığımızı ortaya koymaktadır." dedi.

HMS Richmond gemisinin yanı sıra bir Fransız ve Belçika gemisi tarafından da izlenen iki Çin gemisinin, temmuz ayının sonundaki Rus Deniz Kuvvetleri Günü etkinliklerine katılmak üzere St. Petersburg'a gidip geldiği belirtildi.

Kraliyet Donanmasının yaptığı açıklamada, söz konusu gemilerin rutin geçiş hakkı kapsamında geçtiği ve benzer bir geçişin en son 2019 yılında aynı olduğu kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.