SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin'in Suudi Arabistan açılımı!

Çin'in Arap ülkelerine açılım projeleri tek tek devreye giriyor. Çinli öğretmenler Suudi Arabistan'da ilk okuldan orta okula kadar Çince eğitim verecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2024 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin'in Suudi Arabistan açılımı!

Çin, Arap devletleri üzerinde sahip olduğu gücüne yeni bir güç daha katıyor. Çin kültürünün yayılması, insanlarda Çin ve Çinliliğe olan sevgiyi artmayı amaçlayan Çince eğitim Suudi Arabistan'da uygulamaya koyuldu.

ÇİNCE DÜŞÜNME TARZI AŞILANACAK

Bu kapsamda Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığının, Krallık'taki tüm özel ve devlet okullarında Çince dil programını uygulama talimatı yürürülüğe girdi.

Ülkede ağustos ayının ortasında, ilkokul ve ortaokul düzeyinde eğitim veren kurumlarda 175 Çince öğretmen görev almaya başlayacak. Arap çocuklara öğretmenler tarafından Çin kültürü, Çinlilik ve Çince düşünme tarzı aşılanacak. Hafta üç ders saati Çince dersi verilecek.

"ÇİNCE DİL EĞİTİMİNE KATKIDA BULUNMA KONUSUNDA HIRSLIYIZ"

175 Çinli öğretmen adına konuşan temsilci Liu Şiaoting, "Böylesine değerli bir eğitim fırsatından dolayı minnettarız ve yakın zamanda Suudi Arabistan'da Çince dil eğitimine katkıda bulunma konusunda hırslıyız." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.