SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin'de Dışişleri Bakanından sonra bu kez Savunma Bakanı kayıp!

Çin'in bir önceki Dışişleri Bakanı Qin Gang'dan sonra bu sefer, mevcut Çin Ulusal Savunma Bakanı Li Şangfu'nun da 15 gündür kayıp olduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2023 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2023 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin'de Dışişleri Bakanından sonra bu kez Savunma Bakanı kayıp!

Çin'de kayıp devlet görevlileri çoğalmaya başladı. Çin'in bir önceki Dışişleri Bakanı Qin Gang'dan sonra bu sefer, mevcut Çin Ulusal Savunma Bakanı Li Şangfu'da 15 gündür kayıp. Çin Ulusal Savunma Bakanı Li Şangfu'nun, ülkedeki siyasi istikrarsızlığa ilişkin artan spekülasyonlar nedeniyle kaybolduğu belirtildi.

29 AĞUSTOS'TAN SONRA HİÇ KAMUOYU ÖNÜNE ÇIKMADI

Asia Nikkei haber servisinin 12 Eylül 2023 tarihinde aktardığına göre; Li'nin, görevden alındığı ve soruşturma sürecinde olduğu için gözaltında olduğu kaydedildi. Hong Kong merkezli South China Morning Post'a göre Li, en son 29 Ağustos 2023 tarihinde Pekin'de katıldığı Çin-Afrika Forumu'ndan sonra hiç kamuoyu önüne çıkmadı. Pekin'den ise konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

Lİ ŞANGFU KİMDİR?

Li Shangfu, Ağustos 1982'de Halk Kurtuluş Ordusuna (PLA) katıldı ve mühendislik alanında doktora derecesi aldı. Aynı zamanda, Çin Komünist Partisinin üst düzey liderlerden oluşan mevcut Çin Komünist Partisi Merkez Komitesinin de üyesiydi.

Li'nin Mart 2023'te bakanlık görevine yükseltileceği tahmin edildiğinde, yayımlanan The Diplomat dergisindeki bir makaleye göre, Li'nin babası, PLA demiryolu kuvvetlerinin üst düzey generallerinden biriydi. Dergi Li hakkında, "Li, hem uzay operasyonları hem de satın alma konusundaki deneyimi açısından benzersizdir" ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca, Çin'in Rus füze sistemlerini satın alması nedeniyle ABD'nin yaptırımları altındaydı ve Rus yanlısı biri olma özelliğine sahipti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.