SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin borsasındaki düşüş durdurulamıyor

Çin borsası, Ocak 2019’dan bu yana en düşük seviyeye yaklaşırken, CSI 300 Endeksi bu yıl yaklaşık yüzde 7 değer kaybetti ve yıllık bazda dördüncü kez üst üste düşüş yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin borsasındaki düşüş durdurulamıyor

Çin borsasında yaşanan krizin derinleşmesi, ülkenin ekonomik güvenini daha da sarsıyor. Ocak 2019’dan bu yana en düşük seviyeye yaklaşan Çin'in CSI 300 Endeksi, bu yıl yaklaşık yüzde 7 değer kaybetti ve benzeri görülmemiş bir şekilde dördüncü defa yıllık düşüş ile karşı karşıya kaldı.

ÇİN’DEKİ DEFLASYONİST ORTAM

Emek krizi, tüketim harcamalarını aşağı çekmeye devam ederken, kasım ayındaki ABD seçimleri öncesindeki jeopolitik gerginlikler borsa üzerindeki satış baskısını artırdı. Bu durum, Çin’de deflasyonist bir ortamda tüketiciler ve işletmelerin güvenini daha da aşındırma riski taşıyor.

Şi Cinping hükûmeti, hisse senedi fiyatlarını desteklemek için bu dönemde milyarlarca dolar harcadı ancak yatırımcılar daha güçlü ekonomik teşvikler talep ediyor. Çin ise şu ana kadar bu talepleri karşılamaktan kaçındı.

"PİYASALAR İÇİN İNANILMAZ KÖTÜ BİR DÖNEM YAŞANIYOR"

Lazard Asset Management Piyasa Başstratejisti Ron Temple, Bloomberg’e verdiği röportajda, “Piyasalar için inanılmaz kötü bir dönem yaşanıyor. Ekonomi altı ay önce düşündüğünden daha kötü bir durumda” dedi. Temple, hükûmetin büyük bir talep teşviki sağlamayı reddetmesinin tüketici güvenindeki hasarı uzun süre devam ettireceğini ve çözümün zorlaşacağını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.