SON DAKİKA
Hava Durumu

Çekya Dışişleri Bakanından Rusya'ya flaş mesaj!

Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı düzenlediği geniş çaplı saldırılar sonrası Rusya'nın Prag Büyükelçisini bakanlığa çağırarak, Moskova'ya iletmesi için bir mesaj verdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 22:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 22:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çekya Dışişleri Bakanından Rusya'ya flaş mesaj!

Rusya’nın 8 Temmuz'da Ukrayna’da düzenlediği terör saldırıları sonrasında dünya kamuoyundan tepkiler yükselmeye devam ediyor. Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, Rus büyükelçiyi bakanlığa çağırdığını açıkladı.

"HASTANELERDE ÇOCUKLARA SALDIRAN KATİLLER İNSANLIĞIN YÜZ KARALARIDIR"

Bakan Lipavsky, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Rus Büyükelçisini Çekya Dışişleri Bakanlığına çağırmaya karar verdim. Hastanelerde çocuklara saldıran katiller insanlığın yüz karalarıdır. Mesajı Moskova'ya iletmesi için talimat verildi.” ifadelerini kullandı.

İŞGALCİ RUSYA'NIN 8 TEMMUZ TARİHLİ HAVA SALDIRISI

8 Temmuz 2024 tarihinde Rusya tarafından Ukrayna topraklarına yönelik olarak füze saldırısı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda Kıyiv, Krıvıy Rig, Pokrovsk ve Dnipro şehirlerindeki altyapıda ve konutlarda ciddi hasarlar meydana geldi. Ayrıca İşgalci Rusya’nın gerçekleştirdiği füze saldırısında Kıyiv'in en büyük çocuk hastanesi olan, 20 binin üzerinde çocuğun tedavi gördüğü Ohmatdıt  Çocuk Hastanesi’nde ağır hasarlar oluştu. Hastanede tedavi gören çocukların diğer sağlık tesislerine tahliyesi gerçekleştirildi. Hastane çevresindeki enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) 9 Temmuz 2024 tarihli açıklamasında, toplamda 38 kişinin hayatını kaybettiğini, 190 savunmasız Ukraynalı sivilin ise yaralandığını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.