SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükelçi Bodnar, UNESCO Türkiye Komisyonu Başkanı Oğuz ile bir arada: Kırım Tatar milli deseni "Örnek" ele alındı

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, UNESCO Türkiye Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ile bir araya gelerek Kırım Tatar millî deseni "Örnek" hakkında konuştu. Konu hakkında Ukrayna ve UNESCO arasındaki ortak kültür projesi kapsamında nasıl bir gelişme olacağı ise merak konusu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 19:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Büyükelçi Bodnar, UNESCO Türkiye Komisyonu Başkanı Oğuz ile bir arada: Kırım Tatar milli deseni "Örnek" ele alındı

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar 4 Haziran 2024 tarihinde Birleşmiş Mİlletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Türkiye Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz'u makamında ziyaret etti. İkili, görüşmede Ukrayna'nın UNESCO'ya üyeliğinin 70. yıl dönümünü ve Ukrayna ile UNESCO arasındaki ortak kültür projelerini ele aldı. 

KIRIM TATAR MİLLÎ DESENİ: ÖRNEK

Ayrıca görüşmede Kırım Tatar millî deseni olan "Örnek" hakkında konuşuldu. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği sayfasında görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, "Bu yıl Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımı'nın 80. yıl dönümü nedeniyle Türkiye'de Ukrayna'nın somut olmayan kültürel mirasının sunumuna Kırım Tatar süslemesi 'Örnek' ile başlıyoruz. Ayrıntılar sonra..." ifadesi yer aldı. 

Bir 7 kişi ve Oval Ofis görseli olabilir

KIRIM TATAR MİLLÎ DESENİ ÖRNEK UNESCO KORUMASI ALTINDA

2018 yılında Ukrayna Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Listesi'ne dahil edilen Kırım Tatar millî deseni Örnek, 2021 yılında ise Fransa’nın başkenti Paris’te 2021’de düzenlenen UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi Hükûmetlerarası Komitesi 16. Oturumu’nda, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne eklenmişti. Son olarak Ukrayna Merkez Bankası ise Mayıs 2024'te Kırım Tatar süsleme sanatı "Örnek"e ithaf edilen hatıra parası bastırdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.