SON DAKİKA
Hava Durumu

Bosna Hersek'te Ahi Evran Veli Kırşehir Camisi açıldı

Türkiye'nin katkılarıyla, Bosna Hersek'in Olovo şehrinde  Ahi Evran Veli Kırşehir Camisi açıldı. Caminin Türkiye ve Bosna Hersek ikili ilişkilerini güçlendireceği ve ortak mirasın taşınması konusunda katkı sağlayacağı vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bosna Hersek'te Ahi Evran Veli Kırşehir Camisi açıldı

Bosna Hersek'in Olovo şehrinde, inşasına Kırşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında başlanan ve Türk Diyanet Vakfının katkılarıyla tamamlanan Ahi Evran Veli Kırşehir Camisi'nin açılışı 15 Eylül 2024 tarihinde yapıldı.

Programa Türkiye ve Bosna Hersek'ten çok sayıda davetli katılım sağladı. Açılışta, Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Avrasya Ülkeleri Dairesi Uzmanı Cebrail Küllü konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Bosna Hersek'te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Uzman Cebrail Küllü, "Bu tarih ve medeniyeti oluşturan en önemli unsurlardan birisi de camilerdir. İslam'da camiler geçmişten bugüne hayatın merkezinde yer almış, geçmişin kadim mirasını geleceğe taşıyan önemli bir müessese olmuştur. Bunun en güzel örneklerini bu topraklarda hep birlikte görmekteyiz." ifadesiyle yeni camilerin açılmasının önemini vurguladı. 

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Güvenç, açılışı yapılan caminin Türkiye ve Bosna Hersek ikili ilişkilerini güçlendireceği temennisinde bulundu. Müşavir Güvenç, konuşmasında "Büyük oranda Türkiye'den gelen bağışlarla inşa edilen bu cami için emek harcayan, destek veren ve bu uğurda çaba sarf eden herkese teşekkür ediyorum."  ifadelerine yer verdi. Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic ise caminin korunması ve nesiller boyu hizmet vermesi dileklerinde bulundu. 

BOSNA HERSEK'TE ALTI YÜZDEN FAZLA CAMİ YIKILMIŞTI

Açılışta bulunan Saraybosna Müftüsü Nedzad Grabus, 1992-1995 yılları arasında Bosna Hersek'te gerçekleşen savaş sırasında altı yüzden fazla caminin yıkıldığını belirterek, bu tür yapıların inşa edilmesinin önemini vurguladı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.