SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık'ta gündem KKTC: Direkt uçuşa izin verilmeli!

Birleşik Krallık'ta parti üstü 50 siyasetçi Dışişleri Bakanı David Cameron'a KKTC'deki direkt uçuşlara yönelik haksız politikasına son vermesi için çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2024 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2024 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık'ta gündem KKTC: Direkt uçuşa izin verilmeli!

Birleşik Krallık'ta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yönelik haksız yasağın ve cezalandırıcı politikanın sona erdirilmesi çağrısı gündem oldu. Bu kapsamda Birleşik Krallık'ta parti üstü 50 siyasetçi, Dışişleri Bakanı David Cameron'a direkt uçuşlara uygulanan yasağın son bulması için mektup yazdı. 

DOĞRUDAN UÇUŞLAR BAŞLATILSIN!

Çağrıyı, Birleşik Krallık İşçi Partisi'nden Lord Straw ve Muhafazakâr Parti'nin eski lideri Sir Iain Duncan Smith de destekledi. KKTC'ye yapılan muamele konusunda ciddi endişelerin olduğunu belirtilen mektupta, “Birleşik Krallık'tan Kıbrıs adasının en büyük havaalanı olan Ercan Uluslararası Havaalanı'na doğrudan uçuşların başlatılması” çağrısında bulunuldu. Ayrıca çağrıda Birleşik Krallık'ın Tayvan'ı tanımamasına rağmen direkt uçuşların olduğu dikkat çekilerek, "KKTC'ye neden direkt uçuşa izin verilmiyor?" ifadesi yer aldı. 

Siyasetçiler herhangi bir güvenlik sorunun olmadığını vurguladığı açıklamasında, Birleşik Krallık'ın KKTC'ye uçuşlara izin vermemesi halinde Doğu Akdeniz'deki sözde stratejik konumunun temelden sarsılacağının altını çizdi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.