SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık Savunma Bakanı Shapps: Çin Rusya'ya silah yardımı yapıyor

Birleşik Krallık Savunma Bakanı Grant Shapps, istihbaratın Çin'in Rusya ile savaş teçhizatı konusunda işbirliği yaptığına, Ukrayna'daki savaşta kullanması için silah yarıdımı yaptığına dair belgeler olduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2024 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 03:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık Savunma Bakanı Shapps: Çin Rusya'ya silah yardımı yapıyor

Birleşik Krallık Savunma Bakanı Grant Shapps, Çin'i Ukrayna'ya karşı savaşında kullanması için Rusya'ya ölümcül silah yardımı sağlamak veya sağlamaya hazırlanmakla suçladı. Bakan Shapps 22 Mayıs 2024 tarihinde Londra'da düzenlenen bir savunma konferansına katıldı.

BİRLEŞİK KRALLIK İSTİBARATININ KANITI VAR

Shapps toplantıda, istihbaratın Çin'in Rusya ile savaş teçhizatı konusunda işbirliği yaptığına, Ukrayna'daki savaşta kullanması için silah yardımı yaptığına dair belgeler olduğunu bildirdi. Shapps ayrıca, "Bugün, Rusya ve Çin'in Ukrayna'da kullanılmak üzere savaş teçhizatı konusunda işbirliği yaptığına dair kanıtlarımız olduğunu açıklayabilirim" ifadelerini kullandı.

ÇİNLİ ŞİRKETLERİ RUS SAVUNMASINI GÜÇLENDİRİYOR

Uzmanlar, Çin'in potansiyel olarak Rusya'nın Ukrayna'daki ordusunu doğrudan desteklemeye geçtiğini bildiriyor. Araştırmacılar, Çinli şirketlerin ise Rusya'nın savunma sanayisini sürdürmek için ihtiyaç duyduğu önemli bileşenleri sağladığını aktarıyor.

ABD'DEN ÇİN'E UYARI

ABD, Çin'i, şirketlerinin Rusya'nın savaş çabalarını desteklemesi halinde ikincil yaptırımları da içerebilecek sonuçlar konusunda uyardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.