SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık: Rusya'nın kendi İHA'sını düşürmesi utanç verici bir başarısızlık

Birleşik Krallık Savunma İstihbaratı, işgalci Rusya'nın 5 Ekim 2024 tarihli Ukrayna'ya yönelik saldırısında kendi İHA'sını imha etmesini pahalı ve utanç verici bir başarısızlık olarak nitelendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 20:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 20:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık: Rusya'nın kendi İHA'sını düşürmesi utanç verici bir başarısızlık

Cephedeki başarısızlıklarıyla gündemden düşmeyen işgalci Rusya, 5 Ekim 2024 tarihinde Ukrayna'ya yönelik topyekûn saldırıları kapsamında, kendisine ait S-70 Okhotnyk insansız hava aracını (İHA) düşürdü.

"PAHALI VE UTANÇ VERİCİ BİR BAŞARISIZLIK"

Birleşik Krallık Savunma İstihbaratı uzmanları, Rusya'nın İHA kontrolünü kaybettiğini ve Ukrayna'nın eline geçmemesi için kendi İHA'sını imha ettiğini belirtti. 15 Ekim 2024 tarihli istihbarat raporunda, "Rusya'nın, İHA'yı kullanmaya karar vermeden önce son ana kadar beklemiş olması ve onu kendi kontrolü altına almak için tüm girişimleri tüketmiş olması muhtemeldir. Bu, Rusya'nın silah geliştirmesindeki bir başka pahalı ve utanç verici başarısızlığı ortaya koyuyor." ifadeleri kullanıldı.

Sukhoi firması tarafından geliştirilen S-70'in en az 10 yıldır geliştirme aşamasında olduğunun tespit edildiği aktarıldı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.