SON DAKİKA
Hava Durumu

Beyaz Saray, Ukrayna’ya sağladığı silahların Rusya topraklarında kullanılmasına izin verecek mi?

Beyaz Saray'ın Ukrayna'nın ABD tarafından sağlanan silahları Rusya topraklarında kullanmasına izin verme kararını ele aldığı kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2024 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2024 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Beyaz Saray, Ukrayna’ya sağladığı silahların Rusya topraklarında kullanılmasına izin verecek mi?

Ukrayna'nın NATO Parlamenterler Asamblesi daimi delegasyonunun başkanı olan Ukraynalı Milletvekil Yehor Çerniev, Ukrayna’nın ABD silahlarını Rusya topraklarında kullanmasına ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

Çerniev, NATO Parlamenter Asamblesi oturum aralarında yapılan gayri resmi görüşmeler sırasında Beyaz Saray'ın, Ukrayna'nın ABD tarafından sağlanan silahları Rusya topraklarında kullanmasına izin verme sürecini başlattığını söylediklerini ifade etti.

Çerniev, "Şu ana kadarki sorun, kararların fikir birliğine sahip olmayan bir ekip tarafından alınması. Ancak her taraftan baskı var. Şanslar var, bu yüzden yavaşlamıyoruz" dedi.

STOLTENBERG DAHA ÖNCE ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'ya silah sağlayan NATO müttefiklerine, bunların Rusya'daki askeri hedeflere saldırılarda kullanılması yasağını kaldırmaları çağrısında bulunmuştu.

Stoltenberg, 24 Mayıs 2024 tarihinde The Economist’e verdiği röportajda "Müttefiklerin, Ukrayna'ya bağışladıkları silahların kullanımına getirdikleri bazı kısıtlamaları kaldırmaları gerekip gerekmediğini düşünmenin zamanı geldi. Özellikle şu anda, Ukrayna'ya yakın olan Kharkiv'de çok fazla çatışma devam ederken Ukrayna'nın bu silahları Rusya topraklarındaki meşru askeri hedeflere karşı kullanma olasılığını reddetmek, kendilerini savunmalarını çok zorlaştırıyor." demişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.