SON DAKİKA
Hava Durumu

Beyaz Saray: Putin Kursk'taki operasyondan rahatsızsa Ukrayna'dan defolabilir

Beyaz Saray Sözcüsü Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın başlattığı Kursk'taki sınır ötesi operasyondan rahatsız olması halinde Ukrayna'dan çıkması gerektiğini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2024 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Beyaz Saray: Putin Kursk'taki operasyondan rahatsızsa Ukrayna'dan defolabilir

Beyaz Saray, Vladimir Putin idaresindeki Rusya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı başlattığı geniş çaplı işgal saldırılarına yönelik olarak yaptığı değerlendirmede Kıyiv'in 6 Ağustos 2024 tarihinde Kursk bölgesine karşı başlattığı beklenmedik sınır ötesi operasyonuna dikkat çekti.

"PUTİN KURSK'TAKİ OPERASYONDAN RAHATSIZSA UKRAYNA'DAN DEFOLABİLİR"

Beyaz Saray Sözcüsü Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, 13 Ağustos 2024 tarihli konuşmasında, Ukrayna'nın operasyonunun Rusya'nın saldırganlığına karşı kendisini korumak olduğunu belirtti. Kirby konuyla ilgili olarak, "Bu, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü basit bir saldırı savaşıdır. Baştan beri bu hep böyleydi. Ukrayna ordusunun eylemleri hakkında konuşmayacağım, onlar kendi adlarına konuşacaktır. Eğer o (Putin) bundan hoşlanmıyorsa, biraz olsun rahatsız oluyorsa o zaman çok basit bir çözümü var: Ukrayna'dan defolup savaşı durdurabilir." yorumunda bulundu.

KURSK SINIR ÖTESİ OPERASYONU NASIL BAŞLADI?

Ukrayna tarafından Rusya’nın Kursk bölgesine düzenlenen 6 Ağustos 2024 tarihli beklenmedik sınır ötesi operasyon sonrası, bölgedeki çatışmalar devam ediyor. Rusya, "Ukrayna güçlerinin ilerlemesi durdu." şeklinde açıklama yapsa da bölgeden gelen bilgiler bu açıklamanın doğru olmadığını gösteriyor.

UKRAYNA SINIR ÖTESİ OPERSYONU DOĞRULADI

Öte yandan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ve Ukrayna Başkomutanı Oleksandr Sırskıy (Oleksandr Syrskyi), 13 Ağustos 2024 tarihinde Ukrayna ordusunun Rusya’nın Kursk bölgesinde sınır ötesi operasyon düzenlendiğini ilk kez doğruladı. Bu kapsamda Başkomutan Sırskıy Rusya'nın bölgede bin kilometrekarelik alanının kontro altında olduğunu duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.