SON DAKİKA
Hava Durumu

Belçika'da "İki Bayrak-Bir Vatan" etkinliği ilgi odağı oldu

Ukrayna'nın Belçika Büyükelçiliğinin katkılarıyla 3 Temmuz 2024 tarihinde İki Bayrak-Bir Vatan etkinliği düzenlendi. KTMM Başkanı Refat Çubarov'un katıldığı etkinlikte Kırım Tatar halk dansları ilgi topladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Belçika'da "İki Bayrak-Bir Vatan" etkinliği ilgi odağı oldu

Ukrayna'nın Brüksel Büyükelçiliğinin katkıları ile Belçika'daki Kırım Tatar diasporası tarafından 3 Temmuz 2024 tarihinde Kırım Tatar Mİllî Bayrak Günü münasebetiyle "İki Bayrak-Bir Vatan" başlıklı etkinlik düzenlendi. Kırım Tatar ve Ukrayna bayrağının yer aldığı geniş katılımlı etkinlikte açılış konuşmasını Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) ve Kırım Tatar Mİlli Meclis (KTMM) Başkanı Refat Çubarov ve Uluslararası İşbirliği Platformu Başkanı Bogdan Keliçaviy yaptı. Programa çevrimiçi olarak katılım sağlayan Çubarov, 26 Haziran Kırım Tatar Millî Bayrak Günü'nü bir kez daha kutladı. 

Bir 2 kişi ve yazı görseli olabilir

"TARAK TAMGALI GÖK BAYRAK KIRIM TATAR HALKININ GÜCÜNÜN VE CESARETİNİN BİR İFADESİ"

Öte yandan programda yer alan Ukrayna Maslahatgüzârı Natalya Anoşina konuşmasında, "Altın işaretli (Tarak Tamgalı) mavi bayrak, anavatanda yaşama hakkı mücadelesinin, özgürlük mücadelesinin ve öz tayin hakkının sembolüdür. Bu bayrak siperlerde ve cephede Ukrayna devletini savunanların yanında, tüm Kırım Tatar halkının gücünün ve cesaretinin bir ifadesi" dedi.

Bir 6 kişi, ders çalışan insanlar ve yazı görseli olabilir

"YAŞASIN UKRAYNA, KAHRAMANLARA ZAFER!"

Konuşmaların ardından Kırım Tatar geleneksel halk oyunları icra edildi. Ulviya Seyitosmanova, Cemil Karikov'un müzikleriyle oynadığı halk dansı performansı izleyenler tarafından beğeniyle karşılandı. Etkinliğin sonunda katılımcılara Kırım Tatar kahvesi ile kurabiye dağıtıldı. Etkinliğe katkılarından dolayı Kırım Tatar diasporasının Belçika Temsilcisi Ayder Seytosmanov'a teşekkür eden Büyükelçilik, "Kırım Tatar Millî Bayrak Günü, Kırım Tatar halkının direnişini, kültürünü ve kimliğini koruma kararlılığının bir hatırlatması niteliğindedir. Ukrayna'nın ayrılmaz bir parçası olan Kırım'da yakında Ukrayna ve Kırım Tatar bayraklarının birlikte dalgalanacağına inanıyoruz! Yaşasın Ukrayna! Kahramanlara zafer!" ifadelerine yer verdi.

Bir 1 kişi, dans ediyor ve yazı görseli olabilir

Fotoğraf açıklaması yok.Bir 1 kişi ve keman görseli olabilir

Bir yazı görseli olabilir

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.