SON DAKİKA
Hava Durumu

Batı'nın Rusya yaptırımları işe yaradı: Projeler askıya alınıyor!

Rusya'nın en büyük ikinci doğalgaz üreticisi konumunda olan Novatek şirketinin hayata geçirmeyi planladığı Murmansk ve Obskoye LNG tesislerinin projeleri, Batı'nın uyguladığı yaptırımların etkisiyle durduruldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Batı'nın Rusya yaptırımları işe yaradı: Projeler askıya alınıyor!

Batı'nın Rusya merkezli petrol ve doğal gaz şirketi Novatek şirketine uyguladığı yaptırımlar işe yaramaya başladı. Rusya'nın en büyük gaz sıvılaştırma tesisi olması beklenen Murmansk LNG ve Kuzey Kutbu'ndaki Sabetta Limanı'ndaki Obskoye LNG projeleri askıya alındı.

Murmansk ve Obskoye LNG tesisleri, Novatek'in Arctic LNG-2'den sonra hayata geçirmeyi planladığı projeleri olacaktı. Murmansk LNG tesisinin her biri 6,8 milyon tonluk üç sıvılaştırma hattı; Obskoye LNG tesisinin ise her biri 3 milyon tonluk iki sıvılaştırma hattı içermesi bekleniyordu. 

 Arctic LNG-2'nin ilk hattı inşa edildi fakat buradan gerçekleştirilen ihracat, Batı'nın yaptırımları sayesinde engelleniyor.

24 Haziran'da AB, Murmansk LNG ve Obskoye LNG'nin inşasını tamamlamak üzere gerekli olan mal, teknoloji ve hizmetlerin sağlanmasının yanı sıra yeni yatırımlar da getirmişti. 

AVRUPA PARLAMENTOSUNDA RUSYA'YA YAPTIRIM ÇAĞRISINDA BULUNULMUŞTU

Geçtiğimiz hafta Strazburg'da gerçekleşen Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda, Rusya'nın sıvılştırılmış doğal gazına ambargo uygulanması ve Gazprom şirketine yaptırım yapılmasına ek olarak "Rusya'nın petrol ve doğal gaz ihracat kısıtlamalarını aşmak için kullandığı gemilere yönelik hedefli yaptırımlar uygulanması" çağrısında bulunulmuştu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.