SON DAKİKA
Hava Durumu

BANVİT'in kurucusu, Kırım Tatarı Vural Görener son yolculuğuna uğurlandı

BANVİT'in kurucusu, Kore gazisi, Kırım Tatarı Vural Görener 97 yaşında yaşamını yitirdi. Görener'in cenazesi Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından Erdek Belkıs köyüne defnedildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BANVİT'in kurucusu, Kırım Tatarı Vural Görener son yolculuğuna uğurlandı

Bandırma Vitaminli Yem Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (BANVİT) kurucusu ve Yönetim Kurulu eski Başkanı, Kore Savaşı'nda tercümanlık yapan Kırım Tatarı Vural Görener 97 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kırım Tatar diasporasına önemli katkılarda bulunan Görener'in cenaze namazı 4 Eylül 2024 tarihinde Bandırma Haydarçavuş Camii'nde kılındıktan sonra naaşı Erdek Belkıs köyündeki kabristana defnedildi.

Cenaze törenine; Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Bandırma Merkez Komutanı Kıdemli Albay Kemal Üstündağ ile çok sayıda kişi katıldı. Ailesi, yakınları ve iş dünyası Görener'i gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurladı. 

Bir 12 kişi ve yazı görseli olabilirBir 2 kişi, kalabalık ve ağaç görseli olabilir

VURAL GÖRENER KİMDİR?

Kırım Tatar asıllı Vural Görener, 1927 yılında dünyaya geldi. 1950 yılında Amerikan Koleji’nden mezun olan Görener, 1951 yılında Kore Savaşı’nda Türk Silahlı Kuvvetlerinde tercümanlık görevi üstlendi. Ardından Görener İstanbul’da ithalat komisyonculuğu ve muhasebecilik yaptı.1968 yılında BANVİT’i kuran Görener, hayatına iş dünyasında sevilen başarılı bir iş insanı olarak devam etti. Ayrıca Vural Görener ömrünü Kırım Tatarlarına maddi ve manevi destek sağlamaya adadı. Görener, bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. 

Kırım Haber Ajansı (QHA) olarak Vural Görener'e Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Bir 6 kişi ve yazı görseli olabilir

Vural Görener, Kırım Tatar halkının millî lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile...

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.