SON DAKİKA
Hava Durumu

Balkanlar'daki elektrik kesintilerinin sebebi "uluslararası karışıklık" mı?

Karadağ, Bosna Hersek, Hırvatistan ve Arnavutluk'ta bu sabah saatlerinden bu yana elektrik kesintileri yaşanıyor. Sebebi henüz tespit edilmeyen sorun, kafaları karıştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Balkanlar'daki elektrik kesintilerinin sebebi "uluslararası karışıklık" mı?

Balkanlar bölgesindeki birçok ülkede 21 Haziran 2024 tarihinde sabahın erken saatlerinden bu yana elektrik kesintisi yaşandığı bildirildi.

ELEKTRİKLER NEDEN KESİLDİ?

Karadağ elektrik dağıtıcısı CEDIS, ülke genelinde büyük bir elektrik kesintisi yaşandığını duyurdu. Açıklamada, "Karadağ'ın neredeyse tüm bölgeleri, şebeke kesintileri nedeniyle elektriksiz kaldı." ifadesine yer verildi. Öte yandan, Karadağ Enerji ve Madencilik Bakanı Sasa Mujovic, basına yaptığı açıklamada elektrik sistemindeki arızanın sebebinin yüksek hava sıcaklığı nedeniyle artan elektrik kullanımından kaynaklı aşırı yüklenme olduğunu söyledi.

Öte yandan Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna dahil olmak üzere Mostar ve Banja Luka kentlerinde de elektrik kesintilerinin yaşandığı kaydediliyor. Henüz elektrik kesintilerinin nedeni bilinmezken Hırvatistan'dan da eş zamanlı olarak aynı problemin yaşandığı bilgisi geldi. Vatandaşlar elektrik sorunun sebebine şüpheli yaklaşıyor. 

Hırvatistan'ın enerji şirketi HEP, yaşanan elektrik kesintisinin "birkaç ülkeyi etkileyen uluslararası bir karışıklıktan" kaynaklandığı belirtti. HEP tarafından yapılan açıklamada kesintinin sebebini tespit etmek için komşu ülkelerle birlikte çalışma yaptıkları bildirdi. Hırvatistan devlet televizyonu HRT ise ülkenin birçok yerinde yoğun bir trafik oluştuğunu ve birçok yerden ambulans sesi duyulduğunu paylaştı. 

Ayrıca Arnavutluk televizyonu Top Chanel, elektrik kesintisinin sebebinin ülkedeki bir enterkonnektörün arızalanması nedeniyle oluştuğunu belirtti.

Henüz elektrik kesintilerinin sebebi tam olarak bilinmezken birçok medya kuruluşu sorunu yüksek sıcaklıklara dayandırdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.