SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Uraloğlu: Ukrayna'nın bütünlüğü bizim için çok önemli

Dün düzenlenen Ukrayna’nın Yeniden İnşası Forumu öncesinde Ukrayna Başbakan Yardımcısı Oleksandr Kubrakov, Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bakan Uraloğlu: Ukrayna'nın bütünlüğü bizim için çok önemli

İstanbul’da düzenlenen Ukrayna’nın Yeniden İnşası Forumu'na katılan, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Topluluklar, Bölgeler Altyapı Geliştirme Bakanı Oleksandr Kubrakov ile beraberindeki heyet, forum öncesinde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile görüşme gerçekleştirdi.

TÜRK ŞİKERLERİNİN YER ALACAĞI PROJELER

İki heyet arasında gerçekleşen görüşmede, Ukrayna’nın inşa süreci, iki ülke arasında yapılabilecek iş birliği imkanları ve Ukrayna'nın yeniden inşasında Türk şirketlerinin yer alacağı altyapı projeleri ele alındı.

"UKRAYNA'NIN BÜTÜNLÜĞÜ VE GÜVENLİĞİ BİZİM İÇİN KESİNLİKLE ÇOK ÖNEMLİ"

Bakan Uraloğlu görüşmede, “Ukrayna'nın bütünlüğü ve güvenliği bizim için kesinlikle çok önemli. Cumhurbaşkanımız o noktada çok net bir irade ortaya koydu. İnşallah kısa sürede orada barış sağlanır. Ukrayna'nın bütünlüğü sağlanır. Ve biz de daha iyi ilişkilerle devam ederiz ancak mevcut şartlarda da olması gereken en iyi noktada olmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"2024 SONUNA KADAR DA UZATTIK”

Uraloğlu, Türkiye ve Ukrayna arasındaki kara yolu taşımacılığı noktasında Türkiye’nin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini vurgulayarak, “Kara yolu taşımacılığında biz orada ne yapmamız gerekiyorsa gerçekten onu yapıyoruz ve tamamen serbestleştirdik ve 2024 sonuna kadar da uzattık” dedi.

BAKAN KUBRAKOV BAKAN URALOĞLU'NU UKRAYNA'YA DAVET ETTİ

Ukrayna Topluluklar, Bölgeler ve Altyapı Geliştirme Bakanı Oleksandır Kubrakov ise Bakan Uraloğlu’na göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek, en yakın zamanda kendisini Ukrayna’ya davet etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.