SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği diplomatik faaliyetlere son verdi

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğinde diplomatik faaliyetler askıya alındı. Büyükelçilik çalışanları, Bakü'ye tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2023 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2023 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği diplomatik faaliyetlere son verdi

Azerbaycan, Tahran'daki büyükelçiliğin diplomatik faaliyetlerini askıya aldı. Azerbaycan'ın Tebriz Başkonsolosluğunun ise faaliyetlerine devam edeceği aktarıldı.

Azerbaycan'ın Tahran'daki diplomatik misyonunun çalışanları ve aileleri, 29 Ocak 2023 akşamı özel uçak seferiyle Bakü'ye getirildi. Toplamda 53 kişi tahliye edildi.

İran'da Azerbaycan Büyükelçiliği'ne düzenlenen terör saldırısı sonucunda hayatını kaybeden Kıdemli Asteğmen Orhan Asgarov'un cenazesi de aynı uçakla Bakü’ye getirildi.

DİPLOMATİK FAALİYETLER TAMAMEN DURDU

Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halaf Halafov, 29 Ocak'ta Haydar Aliyev Havalimanı'nda gazetecilere açıklamada bulundu. Halafov, İran'daki Azerbaycan Büyükelçiliğinin diplomatik faaliyetlerinin tamamen askıya alındığını söyledi. Halaf Halafov, diplomatik faaliyetlerin durmadığına dair bazı spekülasyonlara karşı, “Tamamen durdu. Orada büyükelçiliğin idari binasının ve büyükelçilik mülkünün korunması ile ilgili olarak 5 kişi elçilikte bulunacak ancak diplomatik faaliyette bulunmayacaklar" dedi.

Bakan Yardımcısı, İran’ın Bakü Büyükelçiliği’nin faaliyetinin askıya alındığına dair bir bilgi olmadığını kaydetti. Halafov, "Azerbaycan'daki diplomatik misyonların korunması ve güvenliği konusunda örnek ülkelerden biriyiz. Azerbaycan'a yönelik tehditlere rağmen Azerbaycan diplomatik misyonlarının güvenliğini sağlamaya devam edecektir. İran Büyükelçiliğinin ülkemizdeki faaliyetlerinin durdurulduğuna dair bir bilgi bize ulaşmadı” dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.