SON DAKİKA
Hava Durumu

Avusturya, 4 Rus diplomatı istenmeyen kişi ilan etti

Avusturya, 4 Rus diplomatı istenmeyen kişi ilan ederek; sınır dışı kararı aldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2023 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2023 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avusturya, 4 Rus diplomatı istenmeyen kişi ilan etti

Avusturya Dışişleri Bakanlığı, 4 Rus diplomatın istenmeyen kişi ilan edildiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, diplomatların en geç bir hafta içinde Avusturya topraklarını terk etmesi gerektiği belirtildi.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı, 4 Rus diplomatın görev tanımlarına uymadığı için sınır dışı etme kararı aldığını duyurdu. Avusturya, ikisi Rusya Büyükelçiliğinden ikisi ise Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Misyonundan olmak üzere 4 diplomatı "istenmeyen kişi" ilan etti.

RUS DİPLOMATLAR SINIR DIŞI EDİLDİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Avusturya Cumhuriyeti, Avrupa ve Uluslararası İşler Federal Bakanlığı, Viyana’daki 4 Rus diplomatın diplomatik statüsünü iptal etme kararını açıkladı. Rusya Büyükelçiliğinden iki diplomat, diplomatik statüleriyle bağdaşmayan eylemlerde bulundu. Bu nedenle, Viyana Diplomatik İlişkiler Sözleşmesi’nin 9. Maddesi uyarınca istenmeyen kişi ilan edildiler. Rusya’nın Birleşmiş Milletler Daimi Misyonundan iki diplomat, Karargah Anlaşması ile bağdaşmayan eylemlerde bulundu. Avusturya Cumhuriyeti topraklarını da terk etmek zorunda kalacaklar. İlgili dört Rus diplomatın en geç bir hafta içinde Avusturya topraklarını terk etmesi gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı. 

Avusturya’dan 4 Rus diplomata sınır dışı kararı

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.