SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Komisyonu, AB üyeliğine aday ülkelerin ilerleme raporlarını sunacak

Avrupa Birliği’nin (AB) Kıyiv Büyükelçisi Katarina Mathernova, Ukrayna dahil aday ülkelerin ilerlemesine ilişkin Avrupa Komisyonu raporunun 30 Ekim 2024 tarihinde sunulacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Komisyonu, AB üyeliğine aday ülkelerin ilerleme raporlarını sunacak

AB üyeliğine başvuran ülkeleri değerlendirmek için Avrupa Komisyonu’nun hazırladığı ilerleme raporlarının sunum tarihi belli oldu. AB’nin Kıyiv Büyükelçisi Katarina Mathernova, içerisinde Ukrayna'nın da olduğu aday ülkelere ilişkin hazırlanan Avrupa Komisyonu İlerleme Raporu'nun sunumu için tarih verdi.

Mathernova, "30 Ekim'de, iki haftadan kısa bir süre sonra, sözde genişleme paketinin 2024 baskısını göreceğiz. Bu, AB üyeliğine başvuran ülkelere yönelik Avrupa Komisyonu'nun yıllık değerlendirmesidir. Ukrayna da değerlendirilecektir." dedi.

UKRAYNA VE MOLDOVA'NIN AB'YE ÜYELİK SÜRECİ

Tam bir yıl önce AB'ye üyelik başvurusunda bulunan Ukrayna ve Moldova ilk adımın ardından adaylık statüsü almıştı. 23 Aralık 2023 tarihinde üyelik müzakerelerinin başlatılmasına yönelik bir karar çıkmış olsa da salonu terk ederek kararı veto eden Macaristan'ın tutumu nedeniyle müzakerelere adım atılamamıştı.

AB Komisyonu her iki ülkenin de tüm kriterleri yerine getirdiğini duyurarak süreci ilerletme ve müzakareye başlama kararı almıştı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodımır Zelenski), Ukrayna'nın AB üyeliği için müzakere sürecinin resmen başladığını 25 Ocak 2024'te duyurmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.