SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa istihbarat teşkilatları, Rusya'nın doğal gaz ve petrol altyapısına yönelik potansiyel tehditlerini görüştü!

Norveç, Almanya, Belçika, Hollanda, Finlandiya, İsveç ve İzlanda istihbarat teşkilatları, Rusya'nın gaz ve petrol altyapısına yönelik potansiyel tehditlerini ele aldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa istihbarat teşkilatları, Rusya'nın doğal gaz ve petrol altyapısına yönelik potansiyel tehditlerini görüştü!

Avrupa'nın yedi ülkesinin istihbarat teşkilatları, Norveç enerji şirketlerinin yöneticileriyle Rusya'nın gaz ve petrol altyapısına yönelik potansiyel tehditleri görüştü. 26 Ağustos'ta yapılan toplantıya Norveç, Almanya, Belçika, Hollanda, Finlandiya, İsveç ve İzlanda güvenlik servislerinin yanı sıra Avrupa'nın en büyük gaz tedarikçisi Equinor şirketinin temsilcileri de katılım sağladı.

Almanya'nın Anayasayı Koruma Federal Dairesi Başkan Yardımcısı Sinan Selen, "Almanya veya Norveç'teki meslektaşlarımızı değil, hepimizi etkileyen gelişen bir durum gözlemliyoruz. Bu, Rusya gibi bazı ortaklardan gelen ve sadece casusluk operasyonlarını değil, aynı zamanda bazı alanlarda sabotaj riskini de içeren bir tehdittir." dedi.

Norveç istihbarat servisleri, Moskova'nın Norveç'teki petrol sektörünü hedef alacak fiziksel sabotaj eylemleri yapmayı makul görebileceğini düşünüyor.

Norveç İstihbarat Servisi Başkanı Koramiral Nils Andreas Stensones,"Rusya, Batı ile uzun süredir bir karşıtlık içinde ve bu, büyük riskler almaya hazır bir rejim. Norveç'te harekete geçme planlarına dair somut kanıtlar görmemiş olsak da, tedbirli olmak ve güvenlik seviyesini artırmak mantıklı." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.