SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Ukrayna'nın enerji altyapısını güçlendirmesine destek verecek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, ülkesinin Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın enerji altyapısının güçlendirilmesi için destek olacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2023 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2023 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, Ukrayna'nın enerji altyapısını güçlendirmesine destek verecek

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik işgal girişimi ve topyekun saldırı başlatan Rusya, Ukrayna'daki kritik altyapı tesislerini hedef alıyor. Kış boyunca elektrik santrallerini bombalayan işgalci devlet, sivillerin ısınma ve yemek ihtiyacını elinden alıyor. 

ABD, UKRAYNA'NIN ALTYAPI TESİSLERİNİN GÜÇLENDİRİLMESİNİ KONUŞTU

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, gelecek kış için Rusya'nın olası enerji altyapısına yönelik saldırısı konusunda basın toplantısında bilgi verdi. Miller, Ukraynalı yetkililer ile söz konusu tehlikeyi görüştüklerini ve bu kapsamda ABD'nin desteğe açıkça devam edeceğini belirtti. Miller, ABD merkezli basın servisi Amerika'nın Sesi'ne (VOA) verdiği demeçte, "Elbette Ukrayna'dan, Ukrayna'daki savaştan bahsedeceğiz ve Ukrayna'yı en iyi şekilde nasıl savunabileceğimiz hakkında konuşacağız, bunu her zaman yapıyoruz. Diğer ülkelerin Ukrayna'ya yardım edebilmesinin yollarını arıyoruz" dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken 13 Kasım 2023 tarihli telefon görüşmesinde söz konusu durumu ele aldı. ABD'nin kış öncesinde Ukrayna'daki altyapı tesislerinin güçlendirilmesine yönelik karar alındı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.