SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye'ye geliyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'deki gelişmeleri ve İsveç'in NATO üyeliğine yönelik adımlarını görüşmek üzere yarın Türkiye'ye gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2024 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2024 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye'ye geliyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 6 Ocak 2024 tarihinde Türkiye'ye gelecek. Başkent Ankara'da karşılanacak olan Bakan Blinken, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile temasta bulunacak. Blinken görüşmelerde Gazze'deki gelişmeler, İsveç'in NATO üyeliği konusundaki son adımları ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki diplomatik ilişki görüşmenin ana gündem maddesi olacak.

BLİNKEN DÜNYA ÇAPINDA GENİŞ BİR ZİYARET GERÇEKLEŞTİRECEK

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mathew Miller, Blinken'in geniş kapsamlı ziyareti çerçevesinde Türkiye, Yunanistan, Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, İsrail, Batı Şeria ve Mısır'ı ziyaret edeceğini bildirdi. Ayrıca Miller, Bakan Blinken'ın Yunanistan ziyaretinde ABD'nin Ukrayna'ya destek sağlamaya devam edeceğini yineleyeceğini aktararak, "Bu yolculuktaki her görüşmenin kolay olmasını beklemiyoruz. Açıkçası bölgenin karşı karşıya olduğu zor sorunlar ve önümüzde zor seçimler var" dedi.

Blinken 6 Kasım 2023 tarihinde Gazze'deki gelişmeleri görüşmek üzere Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmüştü. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.