SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den Türkiye'ye İran çağrısı!

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Türkiye'den ve İran'la bağlantısı olan diğer müttefiklerden İran'ı Orta Doğu'daki gerilimi düşürmeye ikna etmelerini istediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2024 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2024 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'den Türkiye'ye İran çağrısı!

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, İran-İsrail geriliminin tırmandığı şu günlerde gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Flake, "İran ile herhangi bir ilişkisi olan tüm müttefiklerimizden, Türkiye de dahil olmak üzere, gerilimi azaltmaları konusunda onları ikna etmelerini istiyoruz." dedi. Ayrıca Flake, Vaşington'daki Türk muhataplarının gerilimin tırmanmaması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e karşı söyleminin Türkiye'nin bir arabulucu rolü üstlenmesini zorlaştırdığını söyleyen Flake, Vaşington'un ateşkes için "aktif olarak çağrıda" bulunmasının ardından Ankara ile Vaşington arasındaki Gazze ayrılığının daraldığını ancak sürtüşmenin devam ettiğini belirtti.

İRAN, İSRAİL'E MİSİLLEME YAPACAK MI?

Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın görevi devralma törenine katılmak için Tahran'a gitmişti. Haniye, “yüksek korunaklı” bölgede kalmasına rağmen 31 Temmuz 2024 tarihinde  suikaste uğramıştı. Haniye’nin hayatını kaybetmesinin ardından İran’ın istihbarat zafiyeti tartışılmaya başlandı.

Bunun yanı sıra “İran, İsrail'e misilleme yapacak mı?” sorusu gündeme geldi. İran ile Lübnan’dan "İsrail’i vurma" tehditleri gelirken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, olası saldırıya hazırlık içinde olduklarını söylemişti.

7 EKİM 2023'TEN BU YANA GERİLİM TIRMANIYOR

İsrail-Filistin arasında 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden gerilim gün geçtikçe daha da şiddetleniyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında Gazze nüfusunun yüzde 1,8'inin hayatını kaybettiği bildirildi. İsrail’in açıkça soykırım suçu işlediği Gazze’de yaklaşık 40 bin kişi hayatını kaybetti. İsrail saldırılarında öldürülenlerin yüzde 24'ü ise gençlerden oluşuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.