SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD’den Sırp lider Dodik destekçilerine yaptırım kararı

ABD Hazine Bakanlığı, Bosna Hersek'teki Sırp Cumhuriyeti entitesinin Başkanı Milorad Dodik'e destek sağlayan 2 kişi ve 7 kuruluşa yaptırım uygulanacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2024 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2024 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD’den Sırp lider Dodik destekçilerine yaptırım kararı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanlığı, 18 Haziran 2024 tarihinde Bosna Hersek'teki 2 entiteden biri olan Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik'e destek sağlayan 2 kişi ve 7 kuruluşa yaptırım kararı aldıklarını duyurdu.

"DOLANDIRICILIK PLANLARINI AÇIĞA ÇIKARMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

ABD Hazine Bakanlığı Dış Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), Dodik ve ailesine önemli gelir kaynakları sağlayan 2 kişi ve 7 kuruluştan oluşan bir ağ belirledi. Ayrıca Dodik’in resmî pozisyonunu, kendisi ve oğlu Igor Dodik ile bağlantılı şirketler aracılığıyla kişisel servet biriktirmek için kullandığı ifade edildi.

Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Hazine Müsteşarı Brian E. Nelson, konuya ilişkin olarak, “ABD, Dodik'in Bosna-Hersek ve bölgede barış ve istikrarı sağlayan kurumları aşındırmaya yönelik devam eden çabalarını kınıyor. Dodik ve ailesinin kendi halkını kişisel çıkarları için sömürmesine olanak sağlayan dolandırıcılık planlarını açığa çıkarmaya devam edeceğiz.”  açıklamasında bulundu.

Bosna Hersek'in 2 entitesinden biri olan Sırp Cumhuriyeti'nin Rusya yanlısı başkanı Milorad Dodik, Bosna-Hersek’ten ayrılmayı savunuyor. ABD daha önce de  Ekim 2023’te Dodik’in devam eden yolsuzluğunu kolaylaştırdıklarını söyleyerek oğlu Igor Dodik ve kızı Gorica Dodik’in şirketlerine yaptırım uygulamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.