SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den Rusya uyarısı: Taktik nükleer silaha karşı tetikte olun!

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, ABD ve NATO ülkelerinin, Rusya'nın taktik nükleer silah yerleştireceğine dair planlamasına karşı tetikte olması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2023 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2023 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'den Rusya uyarısı: Taktik nükleer silaha karşı tetikte olun!

Uluslararası toplum tarafından terör devleti olarak nitelendirilen Rusya'nın, Belarus sınırına taktik nükleer silah yerleştirme planı gündemde. Reuters'ın haberine göre ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı  Wendy Sherman, ABD ve NATO müttefiklerinin nükleer silah konusunda Rusya'ya karşı tetikte olması gerektiğini vurguladı.

"TAKTİK NÜKLEER SİLAH TEHDİDİ KRİTİK"

NATO silah kontrolü konferansının açılışında konuşan Sherman, "Vladimir Putin'in stratejik olmayan bir taktik nükleer silah olarak gördüğü şeyi kullanacağını ya da gerilimi tırmandırmak için bazı göstermelik etkiler kullanacağını hepimiz izledik ve endişelendik ancak bunu kontrollü bir risk tırmanışı içinde yaptık. Buna dikkat etmek çok kritik" vurgusu yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen ay, Rusya'nın Belarus sınırına taktik nükleer silah yerleştireceğini duyurmuştu. Açıklamanın ardından Rusya'nın Minsk Büyükelçisi Boris Gryzlov silahların 1 Temmuz 2023'e kadar yerleştirileceğini belirtti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.