SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD’den İran'ın Rusya'ya olası balistik füze tedarikine sert tepki!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, İran'ın Rusya'ya balistik füze tedarik ettiği iddiasına ilişkin sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD’den İran'ın Rusya'ya olası balistik füze tedarikine sert tepki!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, 22 Şubat’ta İran'ın Rusya'ya balistik füze tedarik ettiği iddiasına ilişkin açıklamada bulundu. Kirby açıklamasında, "İran'ın balistik füze tedarikine devam etmesi halinde uluslararası toplumun tepkisinin hızlı ve sert olacağından emin olabilirsiniz"  ifadelerine yer verdi. Ayrıca Kirby, "İran'ın Rusya ile derin askeri iş birliğinin" sadece Ukrayna'ya değil uluslararası topluma da zarar vereceğini vurguladı.

"İRAN'IN RUSYA'YA BALİSTİK FÜZE SATMASI HALİNDE DAHA DA İLERİ GİTMEYE HAZIRIZ"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, İran'a Rusya’ya desteğinden dolayı  ilave yaptırımlar uygulayacaklarını ifade ederek "İran'ın Rusya'ya balistik füze satması halinde daha da ileri gitmeye hazırız" dedi.

İRAN, RUSYA'YA YÜZLERCE BALİSTİK FÜZE GÖNDERDİ!

Reuters muhabiri Parisa Hafezi'nin 22 Şubat 2024 tarihinde yaptığı özel haberine göre, İran'ın Rusya'ya çok sayıda güçlü karadan karaya balistik füze sağladığı ve ABD'nin yaptırım uyguladığı iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin giderek daha da derinleştirdiği bildirilmişti. Muhabir Hafezi'ye konuşan 3 İranlı kaynak, İran'ın tedarik ettiği yaklaşık 400 füzenin Zolfaghar gibi kısa menzilli balistik silahlar olan Fateh-110 ailesinden birçoğunu içerdiğini söylemişti. Uzmanlar, karayolunda taşınabilen bu füzenin 300 ile 700 km arasındaki mesafedeki hedefleri vurabildiğini bildiriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.