SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den Çin'e vergi yağmuru: Elektrikli araçlara yüzde 100 vergi!

ABD, Çin'den ithal edilen bazı ürünlere daha yüksek gümrük vergileri uygulayacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2024 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2024 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'den Çin'e vergi yağmuru: Elektrikli araçlara yüzde 100 vergi!

Çin'in dünya pazarındaki hegamonyasını güçlendirmek için ürettği mallar, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının daha da alevlendirdi. Bu kapsamda Biden hükumeti, Çin'den ithal edilen bazı ürünlere daha yüksek gümrük vergileri uygulayacağını duyurdu. Yılda 18 milyar dolarlık ithalatı etkilemesi beklenen hamle ile Çin-ABD ticaret savaşı daha da kızışacak gibi görünüyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA VERGİ YAĞMURU

Çin'e karşı alınan bir dizi yeni tedbire göre; Çin üretimi elektrikli araçlara yüzde 100'e varan gümrük vergisi uygulandı. Öte yandan ABD'de yüzde 25 gümrük vergisine tabi tutulan Çinli otomobiller, bundan böyle yüzde 100 vergiye tabi tutuldu. Elektrikli araçlara yönelik pil parçaları ve lityum iyon pillerin vergisi ise yüzde 7,5'ten yüzde 25'e yükseldi. Ayrıca 2025 yılına kadar Çin'den gelen yarı iletkenlere uygulanan tarife oranı ikiye katlanarak yüzde 50'ye çıktı.

 GÜNEŞ PANALLERİ İTHALATINA YÜZDE 50 VERGİ

Öte yandan sabit mıknatıslar, doğal grafit ve diğer bazı kritik minerallere ilişkin vergilerin de önümüzdeki birkaç yıl içinde sıfırdan yüzde 25'e çıkarılması planlanıyor. Grafit, pillerde, güneş panellerinde ve çelik üretiminde kullanılıyor. Bazı çelik ve alüminyum ürünlerinde gümrük vergileri bugünkü yüzde 7,5'tan yüzde 25'e çıkartıldı. Şu anda yüzde 25 verginin uygulandığı güneş panalleri ithalatında ise vergi oranı yüzde 50'ye çıkartıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.