SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'de Uygur Politika Yasası tekrar gündemde

ABD Senatörü Marco Rubio, ülkesinin Uygur Politikası Yasasını yeniden gündeme getirerek Uygur Türkleri ile dayanışmaya devam edeceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2023 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2023 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'de Uygur Politika Yasası tekrar gündemde

ABD Senatosu üyesi Marco Rubio, Uygur Politika Yasasını yeniden gündeme getirdi. Rubio bugün yaptığı açıklamada, Uygur Politikası Yasası'nın tekrar gündeme getirilmesi ile birlikte, iki parti destekli bu yasa tasarısının Uygur diasporasına kararlı desteğini ifade edeceğini kaydetti.

Çin'de Çin Komünist Partisi (ÇKP) tarafından soykırım ve insan hakları ihlallerine maruz kalan Uygur Türkerinin durumunun tekrar gündeme getirileceği belirtildi. 

"MESLEKTAŞLARIMI BU YASA TASARISINI BİR AN ÖNCE GEÇİRMEYE ÇAĞIRIYORUM"

Rubio, ayrıca Uygur Türklerinin Çin tarafından maruz kaldığı insanlık dışı uygulamalara değinildi. Meslektaşlarına çağırıda bulunan Rubio, "ÇKP, Uygur Türklerine ve ağırlıklı olarak Müslüman Türk olan diğer etnik gruplara karşı işlenen iğrenç bir soykırım işliyor. İnsan hakları ihlalleri kampanyası yürütüyor. ABD bu tür korkunç suistimaller karşısında sessiz kalamaz. Uygurlar için farkındalık ve savunuculuk yapıyorum. Meslektaşlarımı bu yasa tasarısını bir an önce geçirmeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

ABD'DE ÇİN'İN GİZLİ KARAKOLU

Açıklamada ayrıca son günlerde Çin'in ABD'de kurduğu gizli polis karakollarına değinilerek, "ABD federal kolluk kuvvetleri tarafından yapılan son tutuklamaların gösterdiği gibi, ÇKP'ye karşı çıkan muhalifler, ABD'deki ÇKP güvenlik ve istihbarat yetkilileri tarafından gözdağı kampanyalarının hedefi olmaya devam ediyor" denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.