SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Çin ürünlere yönelik gümrük vergilerini artırdı

ABD Ticaret Temsilciliği, Çin'den ithal edilen çelik, alüminyum, yarı iletkenler, elektrikli araçlar, bataryalar, kritik mineraller ve güneş pilleri gibi ürünlere yönelik gümrük vergilerini artırma kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, Çin ürünlere yönelik gümrük vergilerini artırdı

ABD Ticaret Temsilciliği (USTR), Çin’den ithal edilen çelik, alüminyum, yarı iletkenler, elektrikli araçlar, bataryalar, kritik mineraller ve güneş pilleri gibi ürünlere yönelik gümrük vergilerini artırma kararını açıkladı. Yeni vergiler 27 Eylül’de yürürlüğe girecek.

USTR: AMERİKAN İŞÇİLERİNİ VE İŞLETMELERİNİ KORUMA TAAHHÜDÜ

USTR tarafından yapılan açıklamada, bu vergilerin büyük ölçüde mayıs ayında duyurulan öneriler doğrultusunda belirlendiği ve çeşitli güncellemelerle Amerikalı işletmeleri Çin’in haksız ticaret uygulamalarından korumaya yönelik adımların atıldığı belirtildi. Yüz maskeleri, tıbbi eldivenler, iğneler ve şırıngalar için de yeni tarife oranları ve süreler belirlendi.

USTR Temsilcisi Katherine Tai, konuya ilişkin açıklamasında, “Bu eylemler, ABD yönetiminin haksız ticaret uygulamaları karşısında Amerikan işçileri ve işletmeleri için harekete geçme taahhüdünü vurguluyor. Kesinleşen tarife artışları, Çin’in zararlı politikalarını ve uygulamalarını hedef alıyor.” dedi.

MAYIS’TA ALINAN KARARLAR, YENİ VERGİ ORANLARINI BELİRLEDİ

Mayıs ayında alınan karar doğrultusunda, ABD yönetimi, kritik endüstrilerde yerli üretimi desteklemek amacıyla Çin’den ithal edilen çelik, alüminyum, yarı iletkenler, elektrikli araçlar, bataryalar, kritik mineraller ve güneş pilleri gibi ürünlere yönelik gümrük vergilerini artırma kararı almıştı. Bu karar doğrultusunda, tarife oranları bazı çelik ve alüminyum ürünler ile bataryalar için yüzde 25’e, yarı iletkenler ve güneş pilleri için yüzde 50’ye, elektrikli araçlar için ise yüzde 100’e yükseltilmişti.

Beyaz Saray tarafında yapılan açıklamada, Çin’in küresel pazarları düşük fiyatlı ihracat ürünleriyle doldurduğu belirtilmiş ve tarife artışının 18 milyar dolarlık ithalatı kapsadığı ifade edilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.