SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD basını: Türk İHA'ları savaşlarda başarısını kanıtladı

Türkiye'nin milli imkanlarla geliştirdiği İnsansız Hava Araçları (İHA) dünya çapında ilgi odağı olmaya devam ediyor. ABD merkezli Al Monitor gazetesi, "Türk İHA'ları savaşlarda başarısını kanıtladı" başlıklı bir haber yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2023 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2023 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD basını: Türk İHA'ları savaşlarda başarısını kanıtladı

Türkiye'nin milli imkanlarla geliştirdiği İHA'lar, dünya çapında ilgi odağı olmaya devam ediyor. Ayrıca, Türk İnsansız Hava Araçları (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor ve talep görüyor. Bu araçlar, savaşta ve barışta görev alarak kabiliyetlerini ortaya koyuyor.

TÜRK İHA'LARI BİRÇOK ÇATIŞMA BÖLGESİNDE KULLANILDI

ABD merkezli Al Monitor gazetesi, Bayraktar İHA ve SİHA'ları ile ilgili bir haber yayımladı. Gazete, Türkiye'de Baykar Teknoloji tarafından geliştirilen insansız hava araçlarının dünyada büyük bir popülariteye sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca Bayraktar TB2 SİHA'larının; Ukrayna, Karabağ, Libya, Suriye, Irak, Etiyopya ve Somali gibi çatışma bölgelerinde kullanıldığı hatırlatıldı.

ÇİN VEYA İRAN ÜRETİMİ İHA'LARDAN ÜSTÜN

Gazetenin yaptığı analizde, Türk İHA'larının savaş ve çatışmalarda başarısını kanıtladığı aktarıldı. Öte yandan, Suudi Arabistan'a satış sonrası bu sistemlere Körfez coğrafyasında talebin artacağına da dikkat çekildi. Ayrıca, Türk İHA'larının ABD ve diğer Batı yapımı İHA'lardan daha ekonomik olduğu kaydedilen analizde, Çin veya İran üretimi araçlardan da üstün olduğuna vurgu yapıldı.

Son olarak, Kosova Başbakanı Albin Kurti, 16 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye’den satın alınan Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) tanıttı. Ayrıca, Baykar Teknoloji ile Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı, 18 Temmuz 2023'te Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) ihracatı ve işbirliği sözleşmesine imza attı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.