SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD askerleri, Çin casusu olmak suçlamasıyla tutuklandı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Donanmasında çalışan iki asker, Çin'e hassas askeri bilgiler sağlama suçlamasıyla tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2023 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2023 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD askerleri, Çin casusu olmak suçlamasıyla tutuklandı

ABD Adalet Bakanlığı, donanmada görev yapan iki askerin, Çin'e hassas askeri bilgiler sağlama suçlamasıyla tutuklandığını duyurdu.

ÇİN ASILLI İKİ ASKERDEN ABD'YE İHANET

Çin asıllı ABD vatandaşı 22 yaşındaki Jınchao Patrick Wei'nin (Cinçao Vei) ulusal savunma bilgilerini bir Çinli ajana gönderdiği, 26 yaşındaki Çin asıllı Astsubay Wenheng Thomas Zhao'nun ise (Venheng Cao) ise hassas fotoğraf ve videolar için para kabul ettiği bildirildi.

USS Essex isimli Amfibi Uçak Gemisi'nde Makinist Yardımcısı olarak görev yapan Wei'nin gemide güvenlik iznine sahip olduğu ve gemi hakkında hassas bilgilere erişimi olduğu belirtildi.

2 US Navy sailors arrested on charges tied to national security and China |  cbs8.com

ABD Adalet Bakanlığı Ulusal Güvenlik Bölümü Başsavcı Yardımcısı Matthew G. Olsen yaptığı açıklamada, bu iki denizci hakkında "ABD'yi korumak için verdikleri sözleri ihlal ettiler ve kamu güvenine ihanet ettiler" ifadelerini kullandı.

"KURALLAR İHLAL EDİLİRSE GEREKLİ ÖNLEMLER ALINACAKTIR"

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder ise, "Hassas bilgilerin korunması ve saklanması konusunda net politikalarımız ve prosedürlerimiz olduğunu düşünüyorum. Eğer bu kurallar ihlal edilirse gerekli önlemler alınacaktır" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.