SON DAKİKA
Hava Durumu

AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den kritik çağrı!

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından, Batı silahlarının kullanımına yönelik kısıtlamaların kaldırılması çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2024 21:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2024 21:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den kritik çağrı!

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olarak gerçekleştirdiği geniş çaplı hava saldırısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın yürüttüğü topyekûn saldırı ve işgal girişimi karşısında Ukrayna'ya Batı tarafından sağlanan silahların kullanımına ilişkin kısıtlamaların kaldırılması çağrısında bulunan AB Yüksek Temsilcisi Borrell, Rusya'nın, Ukrayna genelinde hidroelektrik santralleri de dahil olmak üzere sivil altyapıyı hedef alan ve can kayıplarına yol açan yeni büyük saldırılarla saldırganlığını tırmandırdığını vurguladı.

"Ukrayna'nın şimdi hava savunmasına ihtiyacı var" diyen Josep Borrell, bu konuyu Perşembe günü AB Dışişleri Konseyinin gayrı resmi toplantısında Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba (Dmytro Kuleba) ve AB dışişleri bakanlarıyla görüşeceğini kaydetti.

Borrell, kısıtlamaların kaldırılması çağrısını şu sözlerle dile getirdi:

Uluslararası hukuka uygun olarak, Ukrayna'ya yönelik saldırganlığa karışan Rus ordusuna karşı kabiliyetlerin kullanımına yönelik kısıtlamaların kaldırılmasının Ukrayna'nın öz savunmasını güçlendireceğini, hayatları güvence altına alacağını ve Ukrayna'daki yıkımı azaltacağını yineliyorum. 

KULEBA: RUS TERÖRÜNE SON VERİLMESİ İÇİN ALINACAK İKİ ÖZEL KARAR VAR!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba (Dmitro Kuleba), Rusya’nın büyük çaplı hava saldırısının ardından, 26 Ağustos 2024 tarihinde yaptığı açıklamada alınabilecek iki karara dikkat çekmişti.

Dmıtro Kuleba yaptığı açıklamada, "Ortaklarımızın Rus terörüne daha erken son vermemize yardımcı olmak için alabilecekleri iki özel karar var. Birincisi, Ukrayna'nın Rus topraklarındaki tüm meşru askerî hedeflere yönelik uzun menzilli saldırılarını teyit etmek. İkincisi, ortakların hava savunma yeteneklerini kullanarak hava sahalarına yakın füzeleri ve insansız hava araçlarını vurmayı kabul etmek." ifadelerine yer vermişti.

RUSYA UKRAYNA'YI KARADAN, HAVADAN VE DENİZDEN VURDU!

Başta yakıt ve enerji sektörü olmak üzere Ukrayna'nın kritik altyapı tesislerine havadan, karadan ve denizden saldırı düzenleyen Rusya, 26 Ağustos Pazartesi gününün ilk dakikaları itibariyle başlattığı ve sabah saatlerine değin sürdürdüğü geniş çaplı hava saldırısında toplamda 236 füze ve silahlı insansız hava aracı (SİHA) fırlattı.

Ukrayna'da 26 Ağustos Pazartesi günü Rus füzelerinin saldırısı sonucu ilk bilgilere göre, en az 5 kişi hayatını kaybederken, 47 kişi ise yaralanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.