SON DAKİKA
Hava Durumu

AB, Rusya'ya yaptırımları 6 ay daha uzattı

AB Konseyi, Ukrayna topraklarına saldıran Rusya'ya karşı başlattığı yaptırımların süresini 15 Eylül 2023'e kadar uzattı.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2023 20:02
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2023 02:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AB, Rusya'ya yaptırımları 6 ay daha uzattı

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişiminde bulunan Rusya'ya yaptırımların süresini uzattı. AB Konseyi, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve bağımsızlığını ihlal etmekten sorumlu olduğu gerekçesiyle belirlenen kişi ve kurumlara yönelik yaptırımları altı aylık süre için yeniden uzattı.

AB Konseyinden yapılan açıklamada, yaptırımların 15 Eylül 2023'e kadar uzatıldığı bildirildi. Bin 473 kişi ve 205 kurumu kapsayan yaptırımlar içerisinde seyahat yasağı, varlıkların dondurulması ve mali fon sağlanması gibi maddeler yer aldı.

AB'DEN RUSYA'YA YAPTIRIM AÇIKLAMASI

AB Konseyinin internet sitesinde yayımlanan metinde, "Konsey bugün, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve bağımsızlığını ihlal etmek ve tehdit etmekten sorumlu olanlara yönelik kısıtlayıcı tedbirlerin 15 Eylül 2023'e kadar altı ay daha uzatılmasına karar verdi. Rusya, acımasız savaşını derhal durdurmalı" denildi.

Avrupa Birliği ülkeleri, Putin idaresindeki Rusya'ya 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya başlattığı işgal girişimi ve saldırılar nedeniyle yaptırım uyguluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.