SON DAKİKA
Hava Durumu

25. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi başladı

Anadolu Ajansı, Polis Akademisi Başkanlığı ve TİKA iş birliğinde gerçekleştirilen "25. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi" bugün itibarıyla başladı. 12 gün boyunca sürecek olan eğitime Kırım Haber Ajansından ise Muhabir Selahaddin Kaşgarlı katılacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
25. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi başladı

Anadolu Ajansı (AA), Polis Akademisi Başkanlığı ve Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ortaklığında savaş, afet ve olağanüstü hallerde görev yapacak olan muhabirlere eğitim verilecek. "25. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi" bugün itibarıyla Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğündeki AAtölye'de başladı. 12 Temmuz'a kadar sürecek olan eğitime 10'u Anadolu Ajansı, 15'i ise farklı ülkelerden olmak üzere 25 muhabir katılım sağlıyor. 

"MESLEĞİNİZİ GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE YAPIN İSTİYORUZ"

Eğitimin açılış konuşmasını yapan AA Akademi ve Yayın Koordinatörü Yahya Bostan, savaşların sadece askerî birlikleri değil kadın ve çocuk olmak üzere tüm sivilleri etkilediğini belirtti. Bu bağlamda Bostan, Rus saldırıları nedeniyle Ukrayna'da 16, İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'de ise 150 gazetecinin hayatını kaybettiğini söyledi. Gazze'de yaşamını yitiren gazetecilerin arasında AA Kameramanı Muntasır es-Savvaf'ın da bulunduğunu sözlerine ekleyen Bostan, bu sebeple savaş muhabirliği eğitiminin de son derece önemli olduğunu vurguladı. Bostan, "Biz bu eğitimi, bu yüzden çok önemsiyoruz. Özellikle bugün çok önemli bu eğitim. Sizin can güvenliğinizi çok önemsiyoruz. Olası bir çatışma ve afet anında can güvenliğinizi koruyabilin, mesleğinizi güvenli bir şekilde yapabilin istiyoruz." dedi.

"BİR GÖRÜNTÜ BİLE SAVAŞIN SEYRİNİ DEĞİŞTİREBİLİR"

TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli, kursiyerlerin savaş ortamlarına çok yakın bir eğitime tabî tutulduğunu dile getirdi. Muhabirin çektiği görüntünün bile savaşın seyrini değiştirebileceğinin altını çizen Tanyeli, "Basın mensupları da çatışmaların son bulması, barışın tesisi konusunda birinci elden ürettikleri içeriklerle katkıda bulunuyor. Dolayısıyla bu eğitimin ana fikri de savaş koşullarında eğitimlerinizi yaparken, mesleklerinizi icra ederken hayatta kalıp oradan içerik üretmeye devam etmeniz." ifadelerini kullandı. 

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Doç. Dr. Ufuk Ayhan ise savaşın ülkelerin değerini yok ettiğini belirttiği konuşmasında kursiyerlerin eğitimde zorlanabileceğini ancak söz konusu eğitim sayesinde mesliekî bir katkı sağlayacaklarını ifade etti.

SAVAŞ MUHABİRLİĞİ EĞİTİMİNE QHA DA KATILDI

Eğitim sürecinde; kişisel güvenlik, medya yönetimi, ilk yardım, suda hayatta kalma, kimyasal ve biyolojik saldırılara karşı korunma yöntemleri gibi 26 farklı alanda verilecek derslere, Kırım Haber Ajansı (QHA) Muhabiri Selahaddin Kaşgarlı da katılım sağlayacak. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.