SON DAKİKA
Hava Durumu

Yapay zeka rüyaları kaydedebilir

Teknoloji uzmanları, görülen rüyanın yüzde 50'sini yapay zekanın kaydedebileceğini bildiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2023 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2023 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yapay zeka rüyaları kaydedebilir

Yapay zeka üzerinde çalışan teknoloji uzmanları, yapay zekanın artık beyin taramalarını okuyabildiğini ve bir kişinin gördüğüne çok benzeyen görüntüler üretebildiğini belirtiyor. Uzmanlar, yapay zekanın, görülen ve unutulan rüyanın yüzde 50'sini kaydedebileceğini bildiriyor. 

JAPON BİLİM ADAMI DUYURDU

2022'de piyasaya sürülen ve bir Alman grup tarafından geliştirilen Stable Diffusion adlı bir algoritmanın metinden görüntü üreten yapay zekalara benzer beyin modellerini binlerce fotoğrafla ilişkilendirildiği, buna ek olarak metin açıklamaları kullanılarak eğitildiği bildirildi. Osaka Üniversitesinde bir sistem nörobilimcisi olan Yu Takagi, yapay zeka algoritmasının görüntüler oluşturmak için beynin farklı bölgelerinden gelen beyin aktivitesi bilgilerini kullandığını duyurdu.

HAYALİ DÜŞÜNCELERİ VE RÜYALARI KAYDETME

Ayrıca bu algoritma, beynin aktif bölgelerinin kan akışındaki değişiklikleri saptayan fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme (fMRI) beyin taramalarından elde edilen verileri yorumlayabildiğini belirtti. Bu teknolojinin, bilişsel sinirbilim araştırmaları için yeni fırsatlara yol açabileceği öngörülüyor. Geliştirilen yapay zeka teknolojisi ile birlikte hayali düşünceleri ve rüyaları kaydetmek için kullanılabileceği bildiriliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.