SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy'den Türkiye'ye başsağlığı mesajı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Türk halkına Türkçe başsağlığı diledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2023 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2023 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy'den Türkiye'ye başsağlığı mesajı

Türkiye'de çevre illerden ve ülkelerden şiddetli bir şekilde hissedilen merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.4 büyüklüğündeki depremde, en az 284 kişi yaşamını yitirdi. Ağır yıkımların olduğu Kahramanmaraş başta olmak üzere Gaziantep, Malatya, Hatay ve pek çok ilde yaralı sayısı 2 binin üzerinde. Ukrayna Cumhurbaşkanı, Türkiye'yi sarsan depremle ilgili mesaj paylaştı.

"UKRAYNA UÇAKLARI VE EKİPLERİ HAZIR"

Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'den başsağlığı mesajı geldi.

Zelenskıy, "Türkiye'de meydana gelen deprem sonucu yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberi ile şaşkına döndük. Şu anda dost Türk halkının yanındayız, gerekli yardımı yapmaya hazırız. Ukrayna uçakları ve ekipleri hazır" ifadelerini kullandı. 

ZELENSKIY'DEN TÜRKÇE BAŞ SAĞLIĞI

Ayrıca sosyal medya hesabından Türkçe paylaşım yapan Zelenskıy, baş sağlığı dileklerini iletti. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, halkına, ve Türkiye'deki depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyor tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu zor zamanda Türk halkının yanındayız. Afetin sonuçlarının üstesinden gelmek için gerekli yardımı sağlamaya hazırız" 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.