SON DAKİKA
Hava Durumu

Uğur Mumcu suikastının üzerinden 31 yıl geçti

Gazeteci Uğur Mumcu'ya düzenlenen suikastın üzerinden 31 yıl geçti. Cinayetin sırrı ve failleri hala netleşmedi. Bugün, ailesi ve sevenleri öldürüldüğü yerde duayen gazeteciyi andı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 20:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 20:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Uğur Mumcu suikastının üzerinden 31 yıl geçti

Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu'nun  24 Ocak 1993'te Ankara'da evinin önünde bombalı suikasta uğramasının üzerinden 31 yıl geçti. Mumcu'nun ölümünün ardındaki sır perdesi hala aralanamadı.

Mumcu, suikasttan bir süre önce kaleme aldığı "Dipsiz Kuyu" başlıklı yazısında, "Orta Doğu, emperyalizmin kol gezdiği, terör örgütleri ile çeşitli istihbarat örgütlerinin kanlı ve kirli oyunlar oynadığı karanlık dipsiz bir kuyudur. Bu karanlık ve dipsiz kuyuda cinayetler birbirini izler. Kim, kimi, neden öldürüyor? Bu soruların yanıtlarını anında bulmanın olanağı yoktur. Olaylar yıllar sonra aydınlanır. O da bir kısmı!" ifadelerini kullanmıştı.

Uğur Mumcu suikastının üzerinden 30 yıl geçti - 9

UĞUR MUMCU UNUTULMADI

Her yıl başarılı gazeteci Uğur Mumcu'yu anma törenleri gerçekleşiyor. Uğur Mumcu, 31 yıl önce bombalı saldırıya uğrayarak katledildiği evinin önü başta olmak üzere, 06 YR 245 plakalı aracının bulunduğu, Eskişehir Odunpazarı ilçesi Atatürk Bulvarı'ndaki Uğur Mumcu Parkı'nda ve yurdun çeşitli yerlerinde törenle anıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.