SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye, Danimarka'da Kur’an-ı Kerim’e yönelik tekrarlanan saldırıları lanetledi

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kur’an-ı Kerim’e yönelik tekrarlanan çirkin saldırıları en güçlü şekilde lanetledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2023 21:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2023 21:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye, Danimarka'da Kur’an-ı Kerim’e yönelik tekrarlanan saldırıları lanetledi

Danimarka'daki İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli marjinal grubun üyeleri tarafından iki gün önce Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu düzenlendi. İslam karşıtı pankart açan ve İslam'a hakaret içeren sloganlar atan provokatörler, Irak bayrağını ve Kur'an-ı Kerim'i yere atarak üzerine bastı. Öte yandan söz konusu provokasyon, polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. Ayrıca bahsi geçen provokatör grup, daha önce de Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağına ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı düzenleyip İslam'a hakaretlerde bulunmuştu.

TÜRKİYE: KOPENHAG'DAKİ AŞAĞILIK SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE LANETLİYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik tekrarlanan çirkin provokasyon ve saldırılara ilişkin bugün yazılı açıklama yayımladı. Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Kopenhag’da bugün kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı tekrarlanan aşağılık saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz. Danimarka makamları, uluslararası sorumlulukları çerçevesinde hareket etmeli ve İslam dinine ve milyarlarca inananına yönelik nefreti körükleyen bu çirkin eylemlerin önlenmesi için gerekli tedbirleri almalıdır."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.