SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye, Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu için sandık başında

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için oy verme heyecanı başladı. Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanacak Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması için oy verme işlemi 17.00'ye kadar sürecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2023 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2023 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye, Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu için sandık başında

Türkiye'de 13. Cumhurbaşkanlığı için ikinci tur seçimi bugün itibarıyla başladı. Vatandaşlar, kendileri için belirlenen sandıklarda oylarını kullanmaya başladı. Oy kullanma oranı olarak yurtdışında tüm zamanların rekoru kırılmıştı. Yurt genelindeki seçimde de benzer bir tablonun gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye'de beş yıl boyunca görev yapacak olan Cumhurbaşkanını belirleyecek olan seçimin heyecanı yaşanıyor. Akşam sandıklar kapandıktan sonra ve ilk seçim sonuçları açıklanmaya başladıktan sonra vatandaşlar, merakla seçim sonuçlarını bekleyecek.

OY VERME İŞLEMİ SAAT 17.00'YE KADAR DEVAM EDECEK

Halihazırda Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olduğu ikinci tur seçiminin ardından 13. Cumhurbaşkanı seçilmiş olacak. Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk kez gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için oy verme süreci saat 17.00'ye kadar devam edecek.

YURT DIŞINDA OY KULLANMA İŞLEMİ 24 MAYIS'TA SONA ERDİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 20 Mayıs'ta yurt dışında başlayan oy verme işlemi kapsamında 1 milyon 905 bin 601 vatandaşın oy kullandığını açıkladı. Yurt dışında en fazla oy kullanımı 760 bin 882 ile Almanya oldu. Gümrüklerde oy verme işlemi bugün de devam edecek.

Bu yıl yurt dışında 3 milyon 416 bin 98 kayıtlı Türk seçmen için 73 ülkede sandıklar kuruldu. 14 Mayıs 2023'te başlayan seçim süreci adayların yüzde 50 barajını geçememesiyle birlikte sona erdi. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.6, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 44.8, ATA İttifakı adayı Sinan Oğan yüzde 5.1, seçimden çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise 0.4 oranında oy almıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.