SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Dışişlerinden Nariman Celal açıklaması!

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, 29 Haziran 2024 tarihinde KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal’in serbest bırakılması hakkında basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2024 22:08
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2024 22:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Dışişlerinden Nariman Celal açıklaması!

Rusya tarafından 2021 yılında yasa dışı olarak alıkonulan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, 28 Haziran'da gerçekleştirilen esir takasıyla Ukrayna'ya geldi.

28 Haziran 2024 tarihinde, yaklaşık 3 yıldır süren Rus esareti son bulan Nariman Celal'i, Kıyiv'de Kırım Tatar halkının millî lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, KTMM Başkanı Refat Çubarov, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov ve Kırım Özerk Cumhuriyeti Müftüsü Ayder Rüstemov karşıladı.

"TUTUKLULUKLARI DEVAM EDEN SOYDAŞLARIMIZIN DA EN KISA ZAMANDA ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞMALARI İÇİN GEREKLİ ADIMLARIN ATILMASINI BEKLİYORUZ"

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Nariman Celal'in hürriyetine kavuşması sonrasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Ağustos 2021 tarihinde düzenlenen Kırım Platformu'nun ilk Zirvesi'ne katıldıktan sonra Eylül 2021’de Kırım’da gözaltına alınarak, daha sonra tutuklanan ve bilahare hapis cezasına çarptırılan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Neriman Celal’in esir takası çerçevesinde serbest bırakılmasını büyük memnuniyetle karşılıyoruz. Bu süreçte emeği geçen tüm taraflara teşekkür ediyoruz.

Halen tutuklulukları devam eden Asan Ahmetov ve Aziz Ahmetov dahil diğer Kırım Tatar soydaşlarımızın da en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşmaları için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz.

Bu hedefe ulaşmayı kolaylaştırmak ve hızlandırmak için gerekli her türlü desteği vermeye hazırız.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.