SON DAKİKA
Hava Durumu

Terör örgütü PKK destekçileri Paris'i birbirine kattı

Bölücü terör örgütü PKK sempatizanları, dün Paris'i karıştırdı. Sokak ortasında Fransız polisi ile gerçekleşen çatışmada ortalık savaş alanına döndü.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2022 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2022 00:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Terör örgütü PKK destekçileri Paris'i birbirine kattı

Fransa'nın başkenti Paris'te, dün bölücü terör örgütü PKK destekçileri, silahlı saldırı olayının ardından sokaklara döküldü. Polisle çatışan teröristler, sokakları ateşe verdi. Fransız polisi, teröristlere sert müdahale yaptı ve olaylarda 11 kişi gözaltına alındı.

TERÖR ÖRGÜTÜ PARİS'İ SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ

Paris'i savaş alanına çeviren çatışmalarda Fransız vatandaşları da etkilendi. Paris Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan PKK'lılar polis ile arbede yaşadı ve ardından olay çatışmaya döndü. Söz konusu olayda, en az 30 Fransız polisi yaralandı. Terör örgütü PKK'nın Avrupa kolu ile dirsek temasında olan Fransa'da yaşanan olay, Fransız kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

OLAYLARIN NEDENİ ÜÇ KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ SİLAHLI SALDIRI!

Paris'te önceki gün yaşanan silahlı saldırı nedeniyle çıkan olaylar, terör yanlılarını sokağa döktü. Paris'te 69 yaşındaki bir saldırganın Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında düzenlediği ve 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırı çatışmayı tetikledi. Olayı protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı'na gelen teröristler, güpegündüz polisle çatıştı ve ortalığı ateşe verdi.

PARİS'TE 11 PKK DESTEKÇİSİ GÖZALTINA ALINDI

Fransız polisi olaylara sert müdahale etti ve PKK destekçilerini etkisiz hale getirmek için göz yaşartıcı gaz kullandı. Paris'teki provokasyon girişiminde en az 11 PKK'lı gözaltına alındı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.