SON DAKİKA
Hava Durumu

Moskova İş Merkezi, ikinci kez İHA saldırısının hedefi oldu!

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Moskova İş Merkezi'ne insansız hava aracı saldırısı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2023 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2023 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Moskova İş Merkezi, ikinci kez İHA saldırısının hedefi oldu!

Rusya'nın başkenti Moskova'ya 31 Temmuz'u 1 Ağustos'a bağlayan gece, insansız hava araçları tarafından saldırı düzenlendi. Rus propaganda medyası, insansız hava araçlarından birinin ikinci kez Moskova İş Merkezi'ni vurduğunu bildirdi.

İKİNCİ KEZ AYNI YERE SALDIRI DÜZENLENDİ

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, “Moskova'ya ulaşmaya çalışırken çok sayıda insansız hava aracı hava savunma sistemleri tarafından düşürüldü. Biri geçen sefer de aynı gökdelene uçmuştu. 20. kat seviyesindeki cephe hasar gördü" açıklamasını yaptı. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın saldırısını önlediklerini iddia ederek, Moskova bölgesinin başka bir yerinde iki ayrı Ukrayna insansız hava aracının daha uçaksavar sistemleri tarafından düşürüldüğünü öne sürdü.

MOSKOVA'DA BULUNAN HAVAALANI KAPATILDI

Öte yandan Rus basını, Moskova’da bulunan Vnukovo Havaalanı’nın kısa süreliğine kapatıldığını bildirdi.

ZELENSKIY: SAVAŞ, YAVAŞ YAVAŞ RUSYA TOPRAKLARINA DÖNÜYOR

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 31 Temmuz 2023 tarihinde, cephedeki son duruma ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirme yaptı.

"RUS SALDIRGANLIĞI İFLAS EDİYOR"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Rus saldırganlığının iflas ettiğini vurguladığı mesajında, "Bugün, Rus yönetiminin, 1 ya da 2 hafta sürmesini beklediği sözde özel askeri operasyonunun 522. günü. Ukrayna, giderek güçleniyor. Savaş, yavaş yavaş Rusya topraklarına, sembolik merkezlerine ve askeri üslerine dönüyor ve bu kaçınılmaz, doğal ve adil bir süreçtir" ifadelerini kullandı. 

Rusya Savunma Bakanlığı, dün Ukrayna'nın Moskova'ya insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırdığını ve bu saldırının Rusya tarafından engellendiğini duyurmuştu. Ayrıca, son dönemde işgal altındaki Kırım'daki Rus askeri üslerinde patlamalar yaşanıyor. Bu patlamalar, Kırım'daki işgalcileri yarımadadan kaçırıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.